Arama

Ricardo Quaresma

Güncelleme: 14 Mayıs 2012 Gösterim: 89.122 Cevap: 4
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
2 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
QUQRESMA

Sponsorlu Bağlantılar


Son düzenleyen ener; 19 Mart 2011 10:28 Sebep: Link yenilendi.
Biyografi Konusu: Ricardo Quaresma nereli hayatı kimdir.
eXcaLLaNT - avatarı
eXcaLLaNT
Ziyaretçi
3 Temmuz 2008       Mesaj #2
eXcaLLaNT - avatarı
Ziyaretçi
Ricardo Quaresma
07 Ricardo Quaresma 1024x768

Sponsorlu Bağlantılar
Ricardo Andrade Quaresma (d. 26 Eylül 1983 Lizbon, Portekiz) Porto ve Portekiz Milli Futbol Takımı'nın orta sahasında oynayan futbolcu.

Lakabı Mustang ve O Cigano (Çingene)'dir.Mustang lakabı eski antrenörü Laszlo Bölöni tarafından verilmiştir. Quaresma genellikle vatandaşı Cristiano Ronaldo ile aynı mevkiide yer aldığı için, oyun stilleri ve hızları ile kıyaslanmaktadır. Sağ ayağını daha iyi kullanabilmesine karşın sağ kanadın yanında çoğunlukla sol kanatta oynayan futbolcu, ayrıca ileri uç oyuncusu olarak da görev yapabilmektedir.

Sporting Lizbon'un altyapısında yetişmiş, daha sonra 2003 yılında FC Barcelona'da oynamıştır. Barcelona'ya geldiği yıldan bu yana Portekiz Milli Futbol Takımı'nın formasını giymektedir. Barcelona'da uzun bir sakatlık dönemi geçiren genç Quaresma,Barcelona'nın Deco transferinde Takasla Sporting Lizbon'un Ezeli rakibi Porto'ya verildi. Değişik vuruş stilleri ve zaman zaman attığı muhteşem gollerle tanınır. Ayrıca en önemli özelliği olan müthiş top tekniği ile dünyanın sayılı oyuncularından biridır. Porto'nun şampiyonluğunda önemli rol sahibidir.Quaresma 2008-2009 sezonunda ünlü İtalyan klubü Inter'de forma giyecektir.Transfer bedeli henüz açıklanmamıştır.

quaresma carlatop

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen eXcaLLaNT; 3 Temmuz 2008 16:32 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
21 Şubat 2011       Mesaj #3
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi
280px Ricardo Quaresma na Exponor

Ricardo Andrade Quaresma Bernardo (d. 26 Eylül 1983, Lizbon, Portekiz), orta saha mevkiinde oynayan Portekizli futbolcu.

Kulüp Takım Kariyeri
Sporting Lizbon 4 yaşında futbol oynamaya başlayan Portekizli futbolcu, 10 yaşında Sporting Lizbon altyapısına girdi. Yeteneğiyle bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Quaresma, 17 yaşında Porto ile oynanan lig maçında ilk kez A takım formasıyla sahaya çıktı. O dönem Sporting Lizbon’u çalıştıran Laszlo Boloni tarafından sürekli oynatılan Quaresma, C. Ronaldo'yu yedek bırakarak adından daha da fazla söz ettirmeye başladı.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Manchester United Menajeri Alex Ferguson'ın listesinde, Cristiano Ronaldo'dan önce Quaresma yer alıyordu. Sporting Lizbon'un 2003 yılında Manchester United'la oynadığı hazırlık maçı ise Quaresma için dönüm noktası oldu. Bu maçta üstün bir performans sergileyen C. Ronaldo, Ferguson'ın dikkatini çekmeyi başardı ve İngiltere bileti almaya hak kazandı.

C. Ronaldo'nun ayrılışından sonra Quaresma da yuvada kalmadı. Barcelona 6 milyon € karşılığında genç futbolcuyu renklerine bağladı.

FC Barcelona
Quaresma FC Barcelona'ya 6 milyon euro ve Fábio Rochemback'in kiralanması ile satıldı. İlk sezonunda 10'u ilk 11'de olmak üzere 21 kez forma giydi ve sadece 1 gol attı. Sezonun son haftaları geçirdiği sakatlık yüzünden 2004 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na katılamadı.“Rijkaard'ın olduğu yerde ben oynamam" demesinin sonrasında ise 15 milyon €+ Deco karşılığnda takas edildi ve Porto'ya transfer oldu. FC Barcelona'da 20 numaralı formayı giydi.

FC Porto
Porto'da yeniden kendini gösteren ve takımın liderliğine soyunan Quaresma, bu kez İnter'in dikkatini çekti. 2008'in Ağustos'unda 38 milyon euro karşılığında Milano ekibine transfer olan yetenekli futbolcu, "Portekiz'in Pele'si" sıfatıyla medyaya tanıtıldı. Quaresma Porto ile çıktığı 112 maçta 32 gol kaydetti. Ayrıca Quaresma 2 kere Portekiz'de yılın futbolcusu seçildi. Porto'da 7 numaralı formayı giydi.

FC Internazionale Milano
Porto'daki performansıyla dikkat çeken Quaresma, 2008-2009 sezonunda İtalya'nın dünyaca ünlü kulübü İnter ile 18.6 milyon € ve Portekizli futbolcu Pelé karşılığında 3 yıllık sözleşme imzaladı. Inter'de ilk sezonunda 77 numaralı formayı giydi, 2. sezonunda Luís Figo'nun futbolu bırakması üzerine 7 numaralı formayı giydi.

Fakat Barcelona'da olduğu gibi, İtalya'da da işler yolunda gitmedi. Jose Mourinho, Quaresma'nın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu, ancak taktik disiplinsizliği nedeniyle bu takımda forma giyemeyeceğini açıkladı. Bir sezonda sadece 90 dakika 1 maçta görev yapan Portekizli futbolcu, Şampiyonlar Ligi listesine alınmayınca, İnter defterini kapattı ve kiralık olarak takımlarla görüşmeler başladı.

Şubat 2009'da herkes onun Tottenham'a gitmesini beklerken, transferin son gününde yeni adresi Chelsea oldu. Kiralık sözleşmesi sona erdiğinde, Chelsea tarafından takımda tutulmadı.

Quaresma 6 ay kiralık olarak Chelsea'de görev yaptıktan sonra İnter'e geri döndü. Jose Mourinho, son bir şans verdiği futbolcuya Figo'nun 7 numaralı formasını emanet etti. Buna karşın, işler yine istenildiği gibi gitmedi. Bu sezon sadece 4 maçta sahaya çıkabilen Quaresma, İnter formasıyla kariyerinde sadece 1 kez gol sevinci yaşayabildi. 2009-2010 sezonunda takımı İnter ile Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanmıştır ancak kendisi bu maçta teknik direktörü José Mourinho tarafından görev verilmemiştir.

Chelsea FC
2 Şubat 2009'da transferin son gününde Mourinho'nun eski takımı Chelsea'ye kiralandı. 18 numaralı formayı giyen Quaresma genel olarak yedekten oyuna girdi. Ancak Guus Hiddink'in geçici hocalığı döneminde düzenli şekilde kullanılmadı ve kiralık döneminin sonunda Inter'e geri dönmesindeki en büyük etken Chelsea'nin teklifini kabul etmemesi ve Chelsea'de şans bulamayacağını düşünmesidir. Chelsea'de 18 numaralı formayı giydi.

Beşiktaş JK
13 Haziran 2010'da Beşiktaş'a 7.3 milyon euro'ya transfer oldu. Beşiktaş'ın Çarşı taraftar gurubunun isteği doğrultusunda transfer edilmiştir. Beşiktaş'ta 7 numaralı formayı giymektedir. İlk golünü UEFA kupası ön eleme maçında Viktoria Plzeň karşısında atmıştır. Süper Lig'deki ilk golünü 29 Ağustos 2010 tarihinde Karabükspor'a atmıştır. Beşiktaş'ta gösterdiği performans neticesinde, 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grup Maçlarında forma giymiştir.

Millî takım kariyeri

Milli takım kariyerinde de iniş-çıkışlar yaşayan yıldız futbolcu, 2006 Dünya Kupası’nda Scolari tarafından milli takım kadrosuna alınmamıştı.

Scolari tarafından 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası için 23 kişilik kadroda Quaresma'ya yer verdi. Quaresma şampiyonada 7 numaralı forma ile mücadele etti.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ından sonra İnter ve Chelsea'deki performansıyla beklentileri karşılayamayan Portekizli yıldız 2010 Dünya Kupası'nda milli takımının kadrosunda yer alamamıştı. Quaresma, Siyah-beyazlı takıma transfer olduktan sonra gösterdiği performansla beğeni toplamıştır. Portekiz Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Queiroz tarafından, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için 3 Eylül'de Güney Kıbrıs, 7 Eylül'de deplasmanda Norveç ile oynanılan karşılaşmalarda Quaresma'da kadroya alınmıştır.Bu Maçta 90 dakika sahada kalmıştır ve bir de asist yapmıştır.

19 Ağustos 2010 günü Portekiz Futbol Federasyonu yeniden milli takıma çağırmaya düşündüğü Quaresma'ya ön bilgi verdi.

25 kez Portekiz Milli Takımı'nda milli olan Quaresma bu maçlarda 3 gol atmıştır.


KAYNAK>>Vikipedi, özgür ansiklopedi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 5 Şubat 2012 09:30 Sebep: İçerik düzenlendi.
qaptan Lady - avatarı
qaptan Lady
Ziyaretçi
4 Aralık 2011       Mesaj #4
qaptan Lady - avatarı
Ziyaretçi
Portekiz’in Cristiana Ronaldo’dan önce dünya futboluna sunduğu en fantastik futbol sihirbazıdır.

Ricardo Quaresma, 26 Eylül 1983 tarihinde Portekiz’in Lizbon şehrinde dünyaya geldi. Futbola Sporting Lizbon kulübünün altyapısında başladı. 2001 yılında Sporting Lizbon A takımında oynamaya başlayan Quaresma, burada geçirdiği 2 sezonda 68 maça çıkarak 8 gol kaydeti. Buradaki performasıyla Katalan ekibi Barcelona’nın dikkatini çeken Quaresma, 2003 yılında Katalanların Barcelona takımına transfer oldu. Ancak Barcelona macerası bir yıl gibi çok kısa sürdü. Barcelona kulübünde 22 maça çıkıp 1 gol kaydetti.

Barcelona’da geçirdiği kötü sezon sonrası, 2004 yılında ülkesinin Porto takımına transfer oldu ve Jose Mourinho’nun Porto’sunda geçirdiği 4 yılda 114 maça çıktı ve 28 gol attı.

Porto’daki performansı sonrası 2008′de İtalyan devi Inter Milan kulübüne transfer oldu. Bu transfer Inter’in o dönemde yeni hocası olan Mourinho’nun büyük ısrarı sonucu oldu. 19 maçta 1 gol kaydetti. Inter’de mutlu olamayan Quaresma devre arasıda, Abramovic’in takımı Chelsea’ye kiralandı.

Chelsea’de yarım sezonda 7 maçta forma giyebildi.

2009-2010 sezonunda tekrar Mourinho’nun çalıştırdığı Inter’e döndü ve şu an Inter forması giymektedir.

Quaresma, Cristiano Ronaldo gibi bir fenomenle aynı mevkiide oynamasının verdiği dezavantaja rağmen Portekiz milli takımında 2003 yılından bu yana, 24 maçta görev alıp 3 gol atmıştır.

Sporting Lizbon’da hocalığını yapan Laszlo Bölöni onun için “The Mustang” yani “Yabani At” lakabını takmıştır. Oyun stili vatandaşı Cristiano Ronaldo’ya benzetilen Quaresma, hızlı ve çabuk bilekleri ve çalımlarıyla futbol severlerin beğenisini kazanmıştır.

2010-2011 sezonu başında 7.3 Milyon Euro bonservis bedeliyle Beşiktaş’a transfer olmuştur.

Ricardo Quaresma

Tam adı: Ricardo Andrade Quaresma Bernardo
Doğum tarihi: 26 Eylül 1983
Doğum yeri: Lizbon, Portekiz
Boyu: 1.73 m
Mevkii: Orta Saha, Sağ/Sol Kanat

Profesyonel Kulüp Kariyeri
2001-2003 Sporting Lizbon 62 maç 8 gol
2003-2004 Barcelona 26 maç 1 gol
2004-2008 Porto 112 maç 24 gol
2008- Inter Milan 19 maç 1 gol
2009 -> Chelsea(Kira) 4 maç
2009-2010 Inter
2010- Beşiktaş

Portekiz Milli Takımı Kariyeri
2003-2010 Portekiz 24 maç 3 gol







Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mayıs 2012       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ricardo Andrade Quaresma Bernardo (d. 26 Eylül 1983, Lizbon, Portekiz), orta saha mevkiinde oynayan Portekizli futbolcu.

Kulüp Takım Kariyeri
Sporting Lizbon 4 yaşında futbol oynamaya başlayan Portekizli futbolcu, 10 yaşında Sporting Lizbon altyapısına girdi. Yeteneğiyle bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Quaresma, 17 yaşında Porto ile oynanan lig maçında ilk kez A takım formasıyla sahaya çıktı. O dönem Sporting Lizbon’u çalıştıran Laszlo Boloni tarafından sürekli oynatılan Quaresma, C. Ronaldo'yu yedek bırakarak adından daha da fazla söz ettirmeye başladı.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Manchester United Menajeri Alex Ferguson'ın listesinde, Cristiano Ronaldo'dan önce Quaresma yer alıyordu. Sporting Lizbon'un 2003 yılında Manchester United'la oynadığı hazırlık maçı ise Quaresma için dönüm noktası oldu. Bu maçta üstün bir performans sergileyen C. Ronaldo, Ferguson'ın dikkatini çekmeyi başardı ve İngiltere bileti almaya hak kazandı.

C. Ronaldo'nun ayrılışından sonra Quaresma da yuvada kalmadı. Barcelona 6 milyon € karşılığında genç futbolcuyu renklerine bağladı.

FC Barcelona
Quaresma FC Barcelona'ya 6 milyon euro ve Fábio Rochemback'in kiralanması ile satıldı. İlk sezonunda 10'u ilk 11'de olmak üzere 21 kez forma giydi ve sadece 1 gol attı. Sezonun son haftaları geçirdiği sakatlık yüzünden 2004 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na katılamadı.“Rijkaard'ın olduğu yerde ben oynamam" demesinin sonrasında ise 15 milyon €+ Deco karşılığnda takas edildi ve Porto'ya transfer oldu. FC Barcelona'da 20 numaralı formayı giydi.

FC Porto
Porto'da yeniden kendini gösteren ve takımın liderliğine soyunan Quaresma, bu kez İnter'in dikkatini çekti. 2008'in Ağustos'unda 38 milyon euro karşılığında Milano ekibine transfer olan yetenekli futbolcu, "Portekiz'in Pele'si" sıfatıyla medyaya tanıtıldı. Quaresma Porto ile çıktığı 112 maçta 32 gol kaydetti. Ayrıca Quaresma 2 kere Portekiz'de yılın futbolcusu seçildi. Porto'da 7 numaralı formayı giydi.

FC Internazionale Milano
Porto'daki performansıyla dikkat çeken Quaresma, 2008-2009 sezonunda İtalya'nın dünyaca ünlü kulübü İnter ile 18.6 milyon € ve Portekizli futbolcu Pelé karşılığında 3 yıllık sözleşme imzaladı. Inter'de ilk sezonunda 77 numaralı formayı giydi, 2. sezonunda Luís Figo'nun futbolu bırakması üzerine 7 numaralı formayı giydi.

Fakat Barcelona'da olduğu gibi, İtalya'da da işler yolunda gitmedi. Jose Mourinho, Quaresma'nın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu, ancak taktik disiplinsizliği nedeniyle bu takımda forma giyemeyeceğini açıkladı. Bir sezonda sadece 90 dakika 1 maçta görev yapan Portekizli futbolcu, Şampiyonlar Ligi listesine alınmayınca, İnter defterini kapattı ve kiralık olarak takımlarla görüşmeler başladı.

Şubat 2009'da herkes onun Tottenham'a gitmesini beklerken, transferin son gününde yeni adresi Chelsea oldu. Kiralık sözleşmesi sona erdiğinde, Chelsea tarafından takımda tutulmadı.

Quaresma 6 ay kiralık olarak Chelsea'de görev yaptıktan sonra İnter'e geri döndü. Jose Mourinho, son bir şans verdiği futbolcuya Figo'nun 7 numaralı formasını emanet etti. Buna karşın, işler yine istenildiği gibi gitmedi. Bu sezon sadece 4 maçta sahaya çıkabilen Quaresma, İnter formasıyla kariyerinde sadece 1 kez gol sevinci yaşayabildi. 2009-2010 sezonunda takımı İnter ile Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanmıştır ancak kendisi bu maçta teknik direktörü José Mourinho tarafından görev verilmemiştir.

Chelsea FC
2 Şubat 2009'da transferin son gününde Mourinho'nun eski takımı Chelsea'ye kiralandı. 18 numaralı formayı giyen Quaresma genel olarak yedekten oyuna girdi. Ancak Guus Hiddink'in geçici hocalığı döneminde düzenli şekilde kullanılmadı ve kiralık döneminin sonunda Inter'e geri dönmesindeki en büyük etken Chelsea'nin teklifini kabul etmemesi ve Chelsea'de şans bulamayacağını düşünmesidir. Chelsea'de 18 numaralı formayı giydi.

Beşiktaş JK
13 Haziran 2010'da Beşiktaş'a 7.3 milyon euro'ya transfer oldu. Beşiktaş'ın Çarşı taraftar gurubunun isteği doğrultusunda transfer edilmiştir. Beşiktaş'ta 7 numaralı formayı giymektedir. İlk golünü UEFA kupası ön eleme maçında Viktoria Plzeň karşısında atmıştır. Süper Lig'deki ilk golünü 29 Ağustos 2010 tarihinde Karabükspor'a atmıştır. Beşiktaş'ta gösterdiği performans neticesinde, 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grup Maçlarında forma giymiştir.

Millî takım kariyeri

Milli takım kariyerinde de iniş-çıkışlar yaşayan yıldız futbolcu, 2006 Dünya Kupası’nda Scolari tarafından milli takım kadrosuna alınmamıştı.

Scolari tarafından 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası için 23 kişilik kadroda Quaresma'ya yer verdi. Quaresma şampiyonada 7 numaralı forma ile mücadele etti.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ından sonra İnter ve Chelsea'deki performansıyla beklentileri karşılayamayan Portekizli yıldız 2010 Dünya Kupası'nda milli takımının kadrosunda yer alamamıştı. Quaresma, Siyah-beyazlı takıma transfer olduktan sonra gösterdiği performansla beğeni toplamıştır. Portekiz Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Queiroz tarafından, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için 3 Eylül'de Güney Kıbrıs, 7 Eylül'de deplasmanda Norveç ile oynanılan karşılaşmalarda Quaresma'da kadroya alınmıştır.Bu Maçta 90 dakika sahada kalmıştır ve bir de asist yapmıştır.

19 Ağustos 2010 günü Portekiz Futbol Federasyonu yeniden milli takıma çağırmaya düşündüğü Quaresma'ya ön bilgi verdi.

25 kez Portekiz Milli Takımı'nda milli olan Quaresma bu maçlarda 3 gol atmıştır.

KAYNAK>>Vikipedi, özgür ansikloped


Kaynak: Ricardo Quaresma

Benzer Konular

29 Kasım 2015 / eXcaLLaNT Spor ww
29 Kasım 2015 / eXcaLLaNT Spor ww
29 Kasım 2015 / eXcaLLaNT Spor ww
26 Mart 2009 / estudiantes Spor ww
9 Eylül 2008 / TiglonBoYs Spor ww