Arama

Jana Khokhlova

Güncelleme: 29 Kasım 2015 Gösterim: 1.789 Cevap: 1
estudiantes - avatarı
estudiantes
Ziyaretçi
24 Temmuz 2008       Mesaj #1
estudiantes - avatarı
Ziyaretçi
Jana Vadimovna Khokhlova (Rusça: Яна Вадимовна Хохлова) (d. 7 Ekim 1985, Moskova) Rus buz patenci. 2001'den bu yana partneri Sergei Novitski'dir. Buz dansı kategorisinde yarışmalara katılmaktadır. Koçları Alexander Svinin ve Irina Zhuk'dur. 2008 yılında Rusya şampiyonu olmuşlar ve 2008 Avrupa Artistik Patinaj Şampiyonası'nda ve 2008 Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası'nda bronz madalya kazanmışlardır.
Khokhlova buz patenine beş yaşında başladı. Babası, profesyonel bir hokey oyuncusu, annesi, buzda bale yapmış biriydi. Khokhlova 13 yaşına kadar çocuklar için buz balesei yapan bir grupla beraber kaydı. Çiftlerde kaymak istemiş ve bunun için atlayışlara çalışmaya başlamıştı. Koçlardan biri ona buz dansını tavsiye etti. Andrei Maximishin ile çalışmaktaydı ve Ekim 2001'de Sergei Novitski ile birlikte kaymaya başladılar. Koçları Larisa Filina'ydı ve 2003 yılında Irina Zhuk ve Alexander Svinin'in grubuna katıldılar. O yıl Kış Üniversite Oyunları'nda şampiyon oldular. Rusya şampiyonasını ise 5. sırada geçtiler. 2004 yılında Nebelhorn Trophy'de gümüş, Golden Spin of Zagreb2de bronz madalya kazandılar ve Rusya dördüncüsü oldular. 2005 yılında çift Rusya şampiyonasında ilk madalyalarını kazandı (bronz) ve Kış Üniversite Oyunları'nda tekrar şampiyon oldular. 2006 senesi onların ülkelerini uluslararası büyük organizasyonlar temsil etmeye başladıkları ilk seneydi. Rusya şampiyonasında yeniden bronz madalya kazandılar ve ilk Avrupa şampiyonalarını 10. sırada bitirdiler. Kış Olimpiyatları'na Rusya'nın üçüncü dans çifti olarak gittiler ve 12. oldular. 2007 yılında ise Rusya şampiyonasını gümüş madalya alarak bitirdiler. Cup of China'da ve NHK Trophy'de madalya alarak Grand Prix Yarışmaları'nda en çok puanı toplayan 6 buz dansı takımı arasına girdiler. İlk kez ISU Grand Prix Finalleri'ne katıldılar ve 5. tamamladılar. O yıl Avrupa şampiyonasında dördüncü, Dünya şampiyonasında sekizinci sırada yer aldılar.
Sponsorlu Bağlantılar
2008 yılında Rus besteci Modest Mussorgski'nin A Night on Bald Mountain ve Edvard Grieg'in In the Hall of the Mountain King eserleri ile serbest programlarını hazırladılar. Khokhlova bu programda bir cadıyı, Novitski ise bir şeytanı canlandırmaktaydı. Çift Grand Prix yarışmalarında biri olan Trophee Eric Bompard'da serbest programda Fransız Isabelle Delobel/Olivier Schoenfelder'i geçti ancak toplamda onların ardında kalarak gümüş madalya kazandı. NHK Trophy'de bronz madalya alan çift yeniden Grand Prix Finalleri'ne katıldı ve tekrar 5. oldular. Rusya şampiyonasında geçen yılın şampiyonları Oksana Domnina&Maxim Shabalin sakatlık sebebi ile çekilince ilk Rusya şampiyonluklarına ulaştılar. Avrupa ve Dünya şampiyonasında bronz madalya kazandılar.
Biyografi Konusu: Jana Khokhlova nereli hayatı kimdir.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
29 Kasım 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Jana Khokhlova

Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  Jana Khokhlova.jpeg
Gösterim: 339
Boyut:  42.3 KB


Benzer Konular

10 Ağustos 2008 / MaXsdesigN Spor tr
23 Ekim 2015 / Mavi Peri Müzik ww