Arama

Graeme Souness

Güncelleme: 15 Aralık 2015 Gösterim: 2.662 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
17 Mart 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi,Özgür Ansiklopedi

Sponsorlu Bağlantılar
graeme souness 1207323c

Graeme Souness, (d. 6 Mayıs 1953, Edinburgh) İskoç futbolcu, teknik direktör. 62 kez İskoçya Milli Futbol Takımı'nda oynadı.



Galatasaray Spor Kulübü Futbol Takımında teknik direktör olarak görev yaptı. Teknik direktörlük zamanında Galatasaray'da Turkiye kupasi sampiyonlugu yaşayan teknik adam, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın ortasına bayrak dikmesiyle tanındı. Bu hareketinden dolayı Galatasaray taraftarları kendisine, İstanbul'un Fethi sırasında burçlara bayrağı ilk diken Türk askeri olan Ulubatlı Hasan'a ithafen Ulubatlı Souness lakabını verdi. Liverpool FC, Glasgow Rangers kulüplerinde oynadı. Newcastle United FC, Galatasaray SK, Sunderland AFC, Aberdeen FC, Everton FC'de teknik direktörlük yaptı.

Futbolculuk kariyerine rağmen aynı başarıyı teknik adamlıkta gösteremeyen Souness Galatasaray'dan sonra çalıştırdığı (Southampton, Benfica, Blackburn Rovers, Newcastle United) takımlarda başarıyı sağlayamadı ve en son İngiltere'nin Blackburn Rovers ekibinde, Blackburn için harcattığı rekor transfer ücretine rağmen takımı ligin ortalarında kaldı. Ancak, yine de diğer takımların harcadıklarını gözönünde bulundurursak eğer başarılı olmuştur. Nitekim, Newcastle United FC kendisini Blackburn'den transfer etmiştir.

Son düzenleyen Safi; 15 Aralık 2015 21:24 Sebep: sayfa düzeni
Biyografi Konusu: Graeme Souness nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀