Arama

Roberto Mancini

Güncelleme: 15 Aralık 2015 Gösterim: 2.656 Cevap: 3
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
6 Kasım 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Roberto Mancini
Vikipedi, özgür ansiklopedi
200px Roberto Mancini   Lech   Manchester 005
Sponsorlu Bağlantılar
  • Doğum tarihi: 27 Kasım 1964
  • Doğum yeri: Ancona, İtalya
  • Boyu: 1, 79 m
  • Mevkii: Teknik Direktör (Eski poz. Forvet)
Roberto Mancini 27 Kasım 1964 doğumlu. Futbolculuk kariyerinde FC Bologna, Sampdoria Genua, Lazio Roma ve 4 maç oynayıp futbolu bırakacağı Leicester City de forma giymiştir. İtalya'da döneminin efsane futbolcuları arasında yer alan Mancini, bu mertebeye, 1982-1997 yılları arasında, aralıksız forma giydiği Sampdoria takım erişmiştir. Roberto Mancini teknik adamlık kariyerine ise Fiorentina'da başladı. Mancini görevi 2001 senesinin Şubat ayında Fatih Terim'den almıştı. Terim genç teknik adama İtalya Kupası'nda finalist bir takım devretmişti. Mancini de, Parma'yla oynanan iki ayaklı final sonrasında Fiorentina'ya kupa zaferi yaşattı. Mor-Menekşelere kazandırığı İtalya Kupası Roberto Manci'nin de teknik direktörlük kariyerindeki ilk başarısı oldu.

Roberto Mancini daha sonra sırasıyla, iki yıl Lazio'yu ve 4 sezonda Inter'i çalıştırdı. Roberto Mancini ,1991 yılında takımdan ayrılan teknik direktör Giovanni Trapattoni'den sonra son 18 yılda Inter'de en uzun süre görev yapan teknik direktör oldu. Mancini bu süreçte, biri Juventus FC'tan alınan şampiyonluk olmak üzere Inter'e 3 şampiyonluk yaşattı. Inter 1988/89 sezonundan sonra ilk şampiyonluklarını yaşarken teknik direktör Mancini'ydi. Ancak yapılan büyük transferlere rağmen yerel şampiyonluklar tatmin edici olmadı. Başkan Moratti, Avrupa'da başarı bekliyordu. Son olarak 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi 2. turunda FC Liverpool'a elenilince, Inter ile Mancini'nin yolları sezon sonu ayrıldı. Yerine Jose Mourinho getirildi.

Bir sezondur takım çalıştırmayan Mancini, geçtiğimiz günlerde Sky Sport Italia kanalına bir açıklamada bulundu ve bir yıllık aranın ardından çalışmaya hazır olduğunu belirtirti. Ayrıca ;" İtalya dışında tecrübe kazanmak için doğru zamanın geldiğine inanıyorum” diyerek gelecek planlaması ile ilgili de ipuçları vermişti. Roberto Mancini, İngiltere, Londra ve İngiliz futboluna karşı beğenisi olduğunu pek çok dile getirmiş bir teknik adam. Bu nedenle çalışmadığı süreçte ismi sürekli İngiliz Kulüpleriyle anılıyor. FC Chelsea, Manchester City, Portsmouth FC, Sunderland F.C., West Ham United bu kulüplerden bazıları. Ayrıca İngiltere'den kendisine gelen en ilginç teklif ise Manchester United'dan oldu. Sir Alex Ferguson genç teknik adama yardımcısı olması için teklif götürmüş ancak Mancini bu teklifi kabul etmemişti. Ancak Teknik Direktör Mark Hughes'in performansından memnun olmayan Manchester City yönetimi 19 Aralık 2009 Tarihi itibariyle Roberto Mancini ile her konuda anlaştığını duyurmuştur.

2007-2008 sezonu sonunda Serie A teknik direktörlerinin oylarıyla yılın Teknik diektörü seçildi. Ayrıca Mancini Lazio'da kısa bir süre Sven-Göran Eriksson'un yardımcılığını yaptı bu sürede Lazio ile bir İtalya Süper Kupası sevinci yaşadı.
Son düzenleyen Safi; 15 Aralık 2015 23:36
Biyografi Konusu: Roberto Mancini nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
28 Eylül 2013       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Galatasaray'da Fatih Terim'den boşalan koltuk dolmak üzere. Yönetim, İtalyan teknik adam Roberto Mancini ile imza aşamasına geldi.

Sponsorlu Bağlantılar

Galatasaray'da teknik direktör arayışları son buluyor.

Sarı-kırmızılılar, İtalyan teknik adam Roberto Mancini ile imza aşamasına geldi.
Başkan Ünal Aysal'ın isteği üzerine İtalya'da Mancini ile görüşen Bülent Tulun, ilk etapta olumsuz yanıt almıştı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yıllık 8 milyon Euro isteyen başarılı çalıştırıcıyla pazarlıklar tıkanma noktasına gelmişti.

Bunun üzerine Galatasaray diğer alternatifllere yöneldi. Advocaat ile görüşmek üzere Hollanda'ya geçen Tulun, deneyimli teknik adamın süre istemesi üzerine başkan Aysal'a bilgi verdi. Aysal'ın Mancini ismi üzerinde ısrarcı olunmasını belirtmesi üzerine yeniden Mancini ile temaslara başlayan Galatasaray, İtalyan çalıştırıcının verdiği olumlu yanıt ile imzaya yaklaştı.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine başkan Aysal’ın Mancini ile ilgili son kararını vermesi ve resmi açıklamanın yakın zamanda yapılması bekleniyor.

ntvmsnbc.com/
Son düzenleyen Safi; 29 Kasım 2015 23:43
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
29 Eylül 2013       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü belli olmak üzere... İtalyan teknik adam Roberto Mancini, başkan Ünal Aysal ile görüşmek için İstanbul'a geliyor...

man600 GHT2A

Galatasaray'da teknik direktör arayışları son buluyor. İtalyan teknik adam Roberto Mancini, başkan Ünal Aysal ile görüşmek için bu akşam İstanbul'a geliyor.

Başkan Ünal Aysal'ın isteği üzerine İtalya'da Mancini ile görüşen Bülent Tulun, ilk etapta olumsuz yanıt almıştı. Sarı-kırmızılı kulüpten yıllık 8 milyon euro isteyen başarılı çalıştırıcıyla pazarlıklar tıkanma noktasına gelmişti. Bunun üzerine Galatasaray diğer alternatifllere yöneldi. Advocaat ile görüşmek üzere Hollanda'ya geçen Tulun, deneyimli teknik adamın süre istemesi üzerine başkan Aysal'a bilgi verdi.
Aysal'ın Mancini ismi üzerinde ısrarcı olunmasını belirtmesi üzerine yeniden Mancini ile temaslara başlayan Galatasaray, İtalyan çalıştırıcının verdiği olumlu yanıt ile imzaya yaklaştı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine başkan Aysal’ın Mancini ile ilgili son kararını vermesi ve resmi açıklamanın yakın zamanda yapılması bekleniyor.

Öte yandan Di Matteo için daha önce temaslar yapan yönetim, Mancini’deki olumlu gelişme üzerine Di Mattteo’yu beklemeye aldı. Aysal’ın geçtiğimiz günlerde kurulların genel toplantısında belirttiği diğer isimler ise Trapattoni ve Bielsa’ydı.
İki tecrübeli teknik adam için de girişimler yapıldı ancak ilk tercih olan Mancini hakkındaki gelişmeler teknik adam arayışlarının yönünü belirledi.

ntvspor.net/haber/
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
29 Eylül 2013       Mesaj #4
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Roberto Mancini
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Futbolculuk kariyeri

Futbolculuk kariyerinde FC Bologna, Sampdoria Genua, Lazio Roma ve 4 maç oynayıp futbolu bırakacağı Leicester City'de forma giydi. Sampdoria'da 1982-1997 yılları arasında aralıksız 563 maçta 173 gol atarak, adını İtalya'nın efsanevi oyuncuları arasına yazdırdı.

Teknik direktörlük kariyeri

ACF Fiorentina

Teknik adamlık kariyerine ise Fiorentina'da başladı. Mancini görevi 2001 senesinin Şubat ayında Fatih Terim'den almıştı. Terim genç teknik adama İtalya Kupası'nda finalist bir takım devretmişti. Mancini de, Parma'yla oynanan iki ayaklı final sonrasında Fiorentina'ya kupa zaferi yaşattı. Mor-Menekşelere kazandırdığı İtalya Kupası teknik direktörlük kariyerindeki ilk başarısı oldu.

SS Lazio

2000-2001 yılları arasında yardımcı antrenör olarak görev yaptığı Lazio'da 2002 yılında teknik direktörlüğüne getirildi. Bu görevindeki 2 yıllık süre içerisinde takımına İtalya Kupası'nı kazandırdı.

Inter Milan

2004 yılında Inter'in teknik direktörlüğüne getirildi. 1991 yılında takımdan ayrılan teknik direktör Giovanni Trapattoni'den sonra son 18 yılda Inter'de en uzun süre görev yapan teknik direktör oldu. Bu süreçte, biri Juventus FC'tan alınan şampiyonluk olmak üzere Inter'e 3 lig şampiyonluğu yaşattı. Inter'e 1988-89 sezonundan sonra ilk şampiyonluklarını kazandırdı. Ayrıca 2 kez İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası'nı takımına kazandırdı.
Ancak yapılan büyük transferlere rağmen yerel şampiyonluklar tatmin edici olmadı. Inter Başkanı Moratti Avrupa'da başarı bekliyordu. Son olarak 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi 2. turunda FC Liverpool'a elenince Inter'deki görevinden ayrıldı. Yerine Jose Mourinho getirildi.

Manchester City

Bir sezon takım çalıştırmadıktan sonra teknik direktör Mark Hughes'in performansından memnun olmayan Manchester City tarafından 19 Aralık 2009 tarihinde teknik direktörlüğe getirildi. Takımına 2010-2011 sezonunda FA Cup, 2011-2012 sezonunda Premier League ve aynı yıl FA Community Shield şampiyonu yaptı. 2012-2013 sezonunda, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Premier League'deki başarısızlıkların ardından görevine son verildi.

🌘 🚀

Benzer Konular

8 Kasım 2008 / KisukE UraharA Spor ww
14 Kasım 2006 / KisukE UraharA Sanat ww
29 Kasım 2015 / eXcaLLaNT Spor ww
22 Nisan 2009 / Misafir Müzik ww
13 Kasım 2015 / ThinkerBeLL Sinema ww