Arama

Haim Revivo

Güncelleme: 27 Kasım 2015 Gösterim: 13.994 Cevap: 2
estudiantes - avatarı
estudiantes
Ziyaretçi
16 Ekim 2007       Mesaj #1
estudiantes - avatarı
Ziyaretçi
İsrailli Haim Revivo

Sponsorlu Bağlantılar
(İbranice: חיים רביבו) (d.22 Şubat 1972, Aşdod) emekli bir futbolcudur. Serbest vuruş golleriyle ve bu gollerden sonraki parendesiyele ünlüydü.
İspanyol kulüp Celta de Vigo'ya gitmeden önce Bnei Yehuda, Hapoel Tel-Aviv ve Maccabi Haifa F.C. adlı takımlarda oynadı. Ayrıca Türkiye'de önce Fenerbahçe'de sonra Galatasaray'da oynadı.
İspanya'da birkaç yıl başarılı bir şekilde oynadı. Fenerbahçe'deki ilk 2 yılı başarılıydı ve 2001 deki Türkiye Şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu ama daha sonra birçok yabancı oyuncu takıma transfer edildiğinden serbest bırakıldı.Revivo o sıralardı çok iyi bir oyun sergileyerek seyircilerin alkışını topladı. Galatasaray'a bedelsiz transfer olarak Fenerbahçe'ye rakip oldu.Fenerbahçeliler tarafından adı Hain Revivo olarak değiştirildi. Galatasaray'da birkaç hafta iyi top oynadıktan sonra düşüşe geçti ve ayrılmak zorunda kaldı.
Türkiye'den İsrail'e dönüşünde FC Ashdod ile sözleşme imzaladı ama 12 maç sonra futboldan emekli oldu.
Şimdi başarılı bir işadamı ve iki kardeşininde futbol oynadığı İsrail kulübü FC Ashdod'un sahibidir.Revivo bu kulübü aldıktan sonra renklerini sarı-kırmızıya çevirmiştir. Aslında Revivo Fenerbahçe seyircisini çok seviyordu ama Fenerbahçeli Taraftarlar ona tepki gösterip Hain Revivo dedikleri için o Galatasaray taraftarlarını bağrına bastı ve aldığı FC Ashdod kulübünün renklerini sarı-kırmızı yaparak Galatasaray camiasını çok sevdiğini dile getirmiş oldu.

Son düzenleyen _cesminaz_; 12 Kasım 2009 16:58 Sebep: Sayfa düzeni
Biyografi Konusu: Haim Revivo nereli hayatı kimdir.
_cesminaz_ - avatarı
_cesminaz_
Ziyaretçi
12 Kasım 2009       Mesaj #2
_cesminaz_ - avatarı
Ziyaretçi
Haim Revivo aktif futbolu bıraktı

Sponsorlu Bağlantılar

1990’da ülkesinde Bnei Yahuda kulübünde profesyonel futbol hayatına başlayan Revivo, GS ve FB forması da giymişti.

2 Nisan 2004— 2000-2003 yılları arasında ülkemizde Fenerbahçe ve Galatasaray forması da giyen, Şampiyonlar Ligi’nde ve La Liga’da gol atan ilk İsrailli oyuncu olmayı başararak ülkesinin futbol tarihine geçen Michael Haim Revivo, 32 yaşında aktif futbolu bırakma kararı aldığını açıkladı.

1990’da ülkesinde Bnei Yahuda kulübünde profesyonel futbol hayatına başlayan Revivo, Hapoel Tel Aviv ve Maccabi Haifa formaları giydikten sonra İspanya’nın Celta Vigo kulübüne transfer oldu.
Burada üç sezon top koşturan golcü futbolcu 2000 yazında Fenerbahçe’ye katılarak Türkiye kariyerine başladı.
Fenerbahçe’nin, 4 yıl üst üste şampiyon olan Galatasaray’ın elinden bu unvanı almasına büyük katkı yapan orta saha oyuncusu, 10’u ligin ikinci yarısında olmak üzere attığı 14 golle o sezon sarı-lacivertli takımın en çok gol atan futbolcusu olmayı başardı.
2001-2002’de Fenerbahçe formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde gol atan ilk İsrailli olarak tarihe geçen Revivo, sarı-lacivertli takımda formsuz geçen bir dönemin ardından 2003 yılı başında Galatasaray’a transfer oldu. İlk resmi maçında üç gol birden atmasına rağmen daha sonra çok başarılı olamayarak ülkemizden ayrılan golcü futbolcu, hisselerine de sahip olduğu ülkesinin Ashdod kulübüne dönme kararı aldı.
Sakatlıklarla geçen 6 ayın ardından kendisine ait Sports Cafe’de bir açıklama yapan Revivo, “Yapmak istediğim herşeyi başardım, övündüğüm bir geçmişle futbolu kesin olarak bırakma kararı aldım” şeklinde konuştu.
Yıldız futbolcunun kariyerinde belki de tek eksik, milli takım formasıyla bir büyük turnuvaya katılamamış olması oldu.
67 kez yer aldığı ulusal takımda 2’si Türkiye’ye olmak üzere 15 gol atan Revivo’nun herhalde en büyük pişmanlığı 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off elemesinde Danimarka karşısında kaybettikleri maçta gördüğü kırmızı kart olacak...

Son düzenleyen Safi; 26 Kasım 2015 23:51
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
27 Kasım 2015       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Haim Revivo

Ad:  Haim Revivo.jpg
Gösterim: 520
Boyut:  166.4 KB

Benzer Konular

27 Kasım 2015 / estudiantes Spor ww