Arama

Delta Kanat Nedir? Delta Kanat

Güncelleme: 24 Haziran 2016 Gösterim: 14.627 Cevap: 1
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
11 Eylül 2006       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...

Delta kanat nedir?


Delta kanat sporu nasıl yapılır?


Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

yelken kanat 1

Delta Kanat


Delta kanat, iskeletin kanat şeklini oluşturduğu ve pilotun yatay durduğu bir kanattır. Yamaç paraşütünde kanat şekli hava basıncıyla oluşturulur ve pilot asılı durumda oturur veya dik pozisyondadır. Delta Kanat'ta ise pilot yere paralel vaziyette durur. Yelken kanatın çalışma prensibi hemen hemen planör gibidir. Delta kanatlar daha hızlı bir yapıya sahiptir ve bu nedenle kontrolü yamaç paraşütüne oranla biraz daha zordur. Delta kanatın taşınması için araç gerekli olup, kurulması zaman alır. Bununla birlikte yamaç paraşütü bir çantada taşınabilir ve kurma zahmeti olmaz. Bu, yamaç paraşütünün avantajlarındandır. Fakat delta kanat yamaç paraşütünden daha süratli ve daha hızlı manevra gücüne sahiptir. Ayrıca delta kanat, kullanımı sırasında oluşabilecek olumsuz durumlara karşı, irtifanın uygun olması durumunda kanatı klipslerinden çıkarıp, paraşütünüzü açabilirsiniz. Bunlar da delta kanatın avantajlarıdır.

Delta kanat motoru olmayan, tamamen rüzgar ve diğer hava etkileri ile uçuş yapabilen bir uçuş aletidir. Bazı havacılar delta kanatı Askılı Planör da olarak tanımlamaktadırlar. Gerekli yer eğitimini aldıktan sonra, örneğin delta kanatın ne şekilde kumanda edileceğini ve nasıl kalkış yapılabileceğini öğrendikten sonra, güvenli bir şekilde kalkış yapabilir, uçuşta istediğiniz kumandaları verebilir ve güvenli bir şekilde iniş yapabilirsiniz. Bütün bunları yapabilmeniz tamamen sizin eğitiminize ve yeteneğinize bağlıdır. Motoru olmayan ve tüm kumandaları sizin yeteneğinize ait olan bu aleti uçurmak için sadece istemeniz ve biraz da cesaretli olmanız yeterlidir. Uçuş sırasında sizin güvenliğiniz için, anlatılan dersleri çok iyi öğrenmeniz gerekmektedir. Koruyucu kask, koruyucu niteliği taşıyan uzun pantolon, çorap ve bileği koruyucu ayakkabı giymeniz tavsiye edilmektedir. Yere inişte sizi ve ayaklarınızı korumak için bu çok önemlidir. Sıcak havalarda kısa kollu T-shirt, soğuk havalarda ise daha kalın giyecekler giyilmelidir. Ayrıca iniş kalkış yapılacak bölgelerin durumuna göre daha değişik kıyafetler de seçilebilir. Uçuş sırasında ayrıca her ihtimale karşı sizi koruyacak bir paraşütte bulunmalıdır. İstenmeyen bir durumla karşılaşıldığında çabuk ayrılan klipslerle delta kanattan ayrılıp paraşütünüzü açabilirsiniz. Bütün bu bilgiler size yer eğitimlerinde diğer bilgilerle birlikte verilmektedir.

Delta Kanat (Yelkenkanat) Kurslarında Ne, Nasıl ele alınıyor?



1. Yelkenkanat (delta) başlangıç kursu


Kurs süresi öğrenci sayısıyla ilişkili olmakla birlikte 30 uçuş günüdür. Amaç; öğrencinin yelkenkanat sporuyla tanışmasını sağlamak, havacılığın temel kurallarını öğretmek, ilk önce alçak tepe uçuşlarıyla arkasından irtifa süzülüşleriyle ilerleme sağlayarak öğrencinin emniyet limitleri içinde uçuş yapabilmesini sağlamaktır. Eğitimlerin emniyet limitleri dahilinde yapılabilmesi için kurs iki aşamada yapılmaktadır.

a. Yer Eğitimi:


Yer eğitimi süresi 6 gündür. Öğrenciler birinci aşamada 23 saat nazari eğitimin yanında yelkenkanatı açmasını, kapamasını, taşımasını, rüzgar içine doğru nasıl ilerlediğini öğrenirler.

b. Uçuş eğitimi:


Yer eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere yer seviyesinden 20 metre yüksekliğe kadar 30 sorti, yelkenkanadın sağından solundan ve omurgasından
ip kontrollü olarak kalkış ve iniş yaptırılır. 60 sortiden sonra 50 metre yükseklikten dönüş çalışmaları yaptırılarak, yüksek tepe (50-250 metre) uçuşlarına hazırlanılarak kontrol uçuşları yaptırılır.

2. Yelkenkanat tekamül (ileri) kursu:


Yelkenkanat başlangıç sertifikasına sahip olan herkes tekamül kursuna katılmaya hak kazanır. Kurs 3 safha üzerinden 25 saat sürmektedir.

a. Birinci Safha Eğitimi:


Bu safhanın amacı; öğrencinin emniyet limitleri içerisinde solo olarak yüksek tepe (250 metre ve yukarısı) uçuşları yaptırılır. Bu uçuş aşamasında 23 saat nazari eğitimin yanında 20 sorti (06 saat) uçuş yaptırılır.

b. İkinci safha Eğitimi:


Tekamül birinci safha eğitimini başarıyla bitirenler, ikinci safha eğitimine başlatılır. Bu safhada öğrenciye yelken uçuşu ve termil uçuş eğitimi yaptırılır. Bu aşamada 9 saat nazari ders, 20 sorti (6 saat) uçuş eğitimi verilir.

c. Üçüncü safha eğitimi:


İkinci safha eğitimini başarıyla bitirenler üçüncü safha eğitimine başlatılır. Bu safhada öğrenciye seyrüsefer uçuş eğitimi verilir. Bu aşamada 11 saat yer eğitimi, 20 sorti (9 saat) uçuş eğitimi verilir.

MOTORLU YELKENKANAT


Delta Kanatın hafif motorlu güce sahip olarak kullanılan şeklidir. Bu kursa yelkenkanat kursu görmemiş olanlar da doğrudan başlayabilir. 26 saatlik kuramsal derslerin yanında 25 saatlik uçuş eğitimi verilir. Uçuş eğitimini başarıyla bitirenlere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce onaylı "motorlu yelkenkanat pilot lisansı" verilir.

Son düzenleyen ahmetseydi; 24 Haziran 2016 22:17
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
24 Haziran 2016       Mesaj #2
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
delta kanat
Delta Kanat - Uçuş Parkuru
Sponsorlu Bağlantılar

ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

9 Ocak 2009 / Kral_Aslan Spor tr
2 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
18 Ocak 2012 / britneyspears99 Taslak Konular
15 Şubat 2016 / SUNU X-Sözlük