Ziyaretçi
Kayısı
Kuzeydoğu Çin kökenli bir meyve olan kayısı, ülkemizde özellikle Malatya ve çevresinde yetişir.
İçeriğinde bol miktarda; A, B, C vitaminleri, protein, şeker ve potasyumun yanı sıra, madensel tuzlar bulunan kayısı, kan yapıcı özelliğiyle bilinir.
Faydaları nelerdir?
Sponsorlu Bağlantılar
İçeriğinde bol miktarda; A, B, C vitaminleri, protein, şeker ve potasyumun yanı sıra, madensel tuzlar bulunan kayısı, kan yapıcı özelliğiyle bilinir.
Faydaları nelerdir?
· İştah açan kayısı, kansızlığa iyi gelir.
· Çocukların ihtiyacı olan tüm besin maddelerini içerdiği için, mutlaka beslenmelerinde bulunması gerekir.
· Kabızlığa iyi gelir.
· Çekirdeği dövülerek içildiğinde, bağırsak kurtlarını düşürür.
· İçeriğinde bulunan C vitamini, hastalıklara karşı bağışıklık sağlar.
· İçeriğindeki potasyum, tansiyonu dengeler.
· Sinirleri güçlendirir, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.
· Cilde tazelik ve güzellik verir.