Arama

Queensryche

Güncelleme: 14 Nisan 2008 Gösterim: 2.291 Cevap: 1
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
12 Nisan 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
queensryche060411zh2

Sponsorlu Bağlantılar
1983'te Seattle/ABD'de kurulan grup, bu kentten çıkan diğer grupları aksine grunge'la hiç ilgisi olmayan apayrı bir çizgide müzik hayatına başladı. Judas Priest, Rush, Yes, King Crimson gibi grupların etkisindeki müziğiyle 1983 yılında "Queen of the Ryche" EP'sini kendi olanaklarıyla yaptı. Vokalde Geoff Tate, gitarlarda Chris DeGarmo ve Michael Wilton, bas gitarda Eddie Jackson ve bateride Scott Rockenfield'dan oluşan kadrosuyla 1984 senesinde ilk uzun albümleri The Warning'i piyasaya sürdüler ve hatırı sayılır bir başarı elde ettiler. Bu arada "The Warning" albüm listelerine de girmeyi başararak başarısını resmileştirdi. Grup bu albümden sonra turnelerle tüm dünyayı dolaşmaya başladı.

1986 yılında yeni albüm "Rage for Order" piyasaya çıktı. Ancak bu albümle beraber grubun imajında önemli değişiklikler vardı ve bu değişiklikler özellikle hayranları tarafından pek olumlu bir şekilde karşılanmadı. 1988 senesinde çıkan "Operation: Mindcrime" ile grup eski görsel konumuna geri döndü ve albüm grubun en başarılı eseri oldu. Albüm tüm zamanların en başarılı progresif/konsept albümlerinden biri olarak kabul edildi. Listelerde giderek yükselen grup, müzik basınında ise maalesef yeterli ilgiyi göremedi. 1990 yılında çıkan "Empire" ise gruba gerçek bir zafer getirdi. Albüm hem listelerde hem de (nihayet) basında büyük bir patlama yaptı.

Dört senelik bir durgunluk dönemi geçiren Queensryche, 1994 yılında "Promise Land" albümlerini piyasaya sürdü. Bu çalışma, grubun eski albümlerinin aksine daha sade bir yapıdaydı ve yine de oldukça başarılıydı. Üç sene sonra (1997) yeni albüm "Hear in the Now Frontier" geldi. EMI Records ile çalışmaya devam eden grup bu firmanın etiketiyle daha sonraları 1999 senesinde "Q2K" ve 2003'te "Tribe" albümlerini çıkardı. Bu iki albüm arasında "The Building Empires" adında bir DVD'yi ve "Queensryche" EP'sini tekrar çıkardılar. 20 yıldır çalıştıkları EMI Records ile yollarını ayıran grup son olarak Sanctuary Records etiketiyle 2004'te "The Art of Live" albümünü çıkardı. Queensryche son albümleriyle eski sert müziklerine oranla hayli bir yumuşama ve olgunlaşma gösterdi ama kalitelerinden ve yaratıcı, ilgi çekici atmosferlerinden asla ödün vermedi.

Queensryche, konsept (konulu) albümleriyle progresif metalin en önemli gruplarından biri olmayı başardı. 70'li yılların progresif rock gruplarıyla klasik heavy metal gruplarının etkilerini bir araya getirerek temiz, güçlü, görkemli, sağlam ve profesyonel bir müzik ortaya koydu. Progresif metalin en güçlü temsilcilerinden biri oldu.


queensryche

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Nisan 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
79712054494636758fq2

Sponsorlu Bağlantılar