Arama

Hayır

Güncelleme: 12 Mayıs 2008 Gösterim: 1.516 Cevap: 0
SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
12 Mayıs 2008       Mesaj #1
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
Hayır grubu 1993 yılında A.Ü. fen fakültesinde kuruldu. O zamanlar Gitarda Mustafa, Bas Gitarda Tolga, Vokalde Gökhan ve Davulda Bülent vardı. Kuruluşundan kısa bir süre sonra Ankara`da bar programlarına çıkmaya başladılar. Yine aynı dönemde A.Ü. Fen fakültesinde bir konser verdiler. Bu konser bizim bildiğimiz kadarıyla Fen Fakültesindeki ilk rock konseriydi. Bu konserde Klavye`de Kemal yer aldı. Bu tarihten sonra bar programlarına devam eden grup Vokalde ve Gitarda Musatafa, Klavyede Kemal, Bas gitarda Osman, Davulda Bülent`ten oluşuyordu.

Sponsorlu Bağlantılar
Günümüze kadar bas gitarcılar haricinde grupta herhangi bir değişiklik olmadı. Osman`dan sonra Mustafa, Barış ve Aykut da grupta yer aldılar. En son olarak bas gitarda Kutlu yer aldı.

Grup genel olarak elemanların ortak müzik zevklerinin olması ve elemanların fazla değişmemesi ve bilgi paylaşımının üst düzeyde olması nedeniyle kısa sürede ses rengini ve karakterini oturtmuştur. İlk dönemlerde Ankara`da Rock müzik çokça dinlenmemesine rağmen grup geniş bir dinleyici kitlesine kavuşmuş ve sonradan kurulan bir çok grubu etkilemiştir.

Çaldığımız Yerler

Bugüne kadar pek çok yerde ve etkinlikte değişik müzisyenlerle ve değişik tarzlarda çaldık. En çok parça çalışan ve repertuarı en geniş olan gruplardan biriyiz. Bunun yanında çeşitli konser etkinliklerinde yer aldık. Ankara`da rock yapılan nerdeyse tüm barlarda çaldığımızı söyleyebilirim. Saklıkent, Manhattan, Jade, Buzz (Eski Nüans) Rock Sokağı vb.. Gölge Bar`da ilk kuruluşundan bu yana uzun sayılabilecek bir süreçte çaldık.


Benzer Konular

28 Temmuz 2015 / RuffRyders Forum Oyunları
11 Aralık 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
23 Ekim 2011 / _Yağmur_ Müslümanlık/İslamiyet
22 Kasım 2010 / BARIŞ X-Sözlük
9 Haziran 2009 / Kral_Aslan Rüya Tabirleri