Arama

Kovenant

Güncelleme: 20 Mayıs 2008 Gösterim: 1.164 Cevap: 0
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
20 Mayıs 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
kovenant

Sponsorlu Bağlantılar
Herşey 1993 yılında Lex Icon ve Psy Coma’nın düşük bitçeli demolar hazırlamasıyla başladı ki bu demolar sonuçta ‘In times before the light’ albümünü doğurdu. Grubun tarzı atmosferik black metal olarak şekil kazanırken Norveç metal aleminde ufaktan yer edinmye başladılar. Fakat ne yazık ki grubun bağlı olduğu şirket onlardaki bu ışığı göremedi. Albüm 1997’nin başına kadar resmi olarak sürülemedi piyasaya ki piyasaya süren de küçük bir İngiliz firması Mordgrimm’di.

Lex ve Psy’ın müzikleri hakkında büyük projeleri vardı ve gruba baterist olarak Hellhamer (Mayhem), gitarist Astennu (Dimmu Borgir) ve klavyeye Sverd (Arcturus)’i dahil ettiler. Bu katılımların üzerine gruba bir de Sarah Jezebel Deva (Therion, Cradle of Filth) sonraki albüm için katıldı. Çok iyi müzisyen uyumu ve performansla ‘Nexus Polaris’ albümü Nuclear Blast etiketiyle piyasaya çıktı. Psy kendi müziklerini şöyle tanımlıyordu ‘Progresif uzay metal’ daha doğru açıklanamazdı da. Üstelik grup müzik tarihindeki en güzel albüm kapağına da sahip olmuş oldu bu albümle.

Grup bir süre sonra kendini en büyük gruplar arasında metal sahnesinde buldu ve artık dünyaya seslenmeye hazırlardı. Bu arada Sverd, grubun müzik anlayışına pek katılmadığı için gruptan ayrıldı. Yaz boyunca bazı festivallere katılan grup ilk büyük performansını ana grup olarak Iilosari Rock Festivalinde 20000 kişiye gösterdi. Akabinde Nagash tamamen Covenant’a konsantre olmak için Dimmu Borgir’dan ayrıldı.

Grup ufaktan yeni albüm için çalışmalara başladı. Bu arada grup Norveç’te Grammy ödülüne aday gösterildi hatta gösterildiğiyle kalmadı ilk metal grubu olarak kazandı da.

Albüm çalışmaları devam ederken grup bir sürprizle karşılaştı. İsveçte Covenant adında elektronik müzik yapan bir grup vardı. Bunun üzerine grup adını Kovenant olarak değiştirdi. Yeni isim, yeni müzikal yönetimle, Astennu dimmu Borgir’a geri döndü üstüne yetmedi Sara Jezebel Deva’yı da kovdular. Kovenant adını aldıktan sonra grup, logosunu ve hatta elemanlar kendi isimlerini bile değiştirdiler; Lex Icon (Nagash), Psy Coma (Blackeart), Von Blomberg (Hellhammer).

Yeni albümün kaydı üç ay sürdü ve Ekim 1999’da grubun eşsiz albümü ‘Animatronic’ ortaya çıktı. Albümde klasik black metal ile günün endüstriyel müzik yapısı oldukça başarılı bir şekilde harmanlandı. 2000 yılında çıkılacak A.B.D turnesinden hemen önce gruba yeni gitarist olarak Angel katıldı. Mayıs 2000’de grup A.B.D turnesini başarıyla tamamlayıp yeni gitaristleriyle Avrupadaki festivallere hücum etti.

Yeni albümü hazırlarken Lex ve Psy ilk albümlerine bir şans daha vermek istediler. Tekrar stüdyoya gidip ilk albümü revize ettiler. O klasik black metal albümü gitmiş yerine daha elektronik bir albüm gelmişti.

Mart 2003’te grup S.E.T.I.’yi piyasaya sürdü ve albüm kısa sürede ‘Animatronic’in başarısını yakaladı. Grup müziğini daha elektronik fakat biraz daha karanlık bir havaya sokmuştu bu albümde. Grubunhayranlarını büyük sürprizler bekliyor fakat hayal kırıklığına uğramayacaklarından emin olmalılar.

S.E.T.I. piyasaya çıktıktan sonra Von Blomberg başka grupların aktivitelerinde de bulunduğundan, zamansızlıktan şikayet ederek gruptan ayrıldı. Yaz boyunca Kovenant gruba iki eleman daha dahil etti; bateriye Küth (Ram-Zet) ve klavyeye Brat (Apoptygma Berzerk). Kovenant ayrıca 2003 yılında 10. yıldönümünü kutladı.

Albümler

1997 - In Times Before The Light
1998 - Nexus Polaris
1999 - Animatronic
2002 - In Times Before The Light [remake]
2003 - S.E.T.I.

n10819


Benzer Konular

19 Eylül 2008 / king nothing Taslak Konular