Arama

Lou Reed

Güncelleme: 3 Mart 2013 Gösterim: 2.593 Cevap: 1
SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
7 Temmuz 2008       Mesaj #1
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
Lewis Allen "Lou" Reed (d. 2 Mart 1942, ABD) ABD`li Rock and roll şarkıcısı ve güftecisi, Brooklyn doğumludur. Özellikle 1960`larda The Velvet Underground üyesiyken rock müziğine yeni ufuklar açmış ve bu türü derinden etkilemiştir.

Sponsorlu Bağlantılar
Gitaristi ve vokalisti olduğu The Velvet Underground ile ilk defa üne kavuştu. Şarkı sözü yazarı olarak birçok tabu hakkında şarkı yazdı, en başta S&M ("Venus in Furs"), transseksüeller ("Lady Godiva`s Operation"), ******lik ("There She Goes Again") ve uyuşturucu bağımlılığı ("Heroin", "I`m Waiting for the Man") gibi konular sayılabilir. Kaba ve farklı tonladığı gitarıyla müzikal anlamda da yenilikler getirdi. Velvet Underground`dan ayrıldıktan sonra çıkardığı "Transformer" adlı albümü rock tarihinin en iyi albümlerindendir.

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
3 Mart 2013       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Lou Reed
MsxLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Lou Reed


Lewis Allen "Lou" Reed (d. 2 Mart 1942, ABD) ABD'li rock and roll şarkıcısı ve güftecisi, Brooklyn doğumludur. Özellikle 1960'larda The Velvet Underground üyesiyken rock müziğine yeni ufuklar açmış ve bu türü derinden etkilemiştir.
Gitaristi ve vokalisti olduğu The Velvet Underground ile ilk defa üne kavuştu. Şarkı sözü yazarı olarak birçok tabu hakkında şarkı yazdı, en başta S&M ("Venus in Furs"), transseksüeller ("Lady Godiva's Operation"), fahişelik ("There She Goes Again") ve uyuşturucu bağımlılığı ("Heroin", "I`m Waiting for the Man") gibi konular sayılabilir. Kaba ve farklı tonladığı gitarıyla müzikal anlamda da yenilikler getirdi. Velvet Underground'dan ayrıldıktan sonra çıkardığı "Transformer" adlı albümü rock tarihinin en iyi albümlerindendir.


Benzer Konular

14 Kasım 2015 / Jumong Sinema ww
31 Ekim 2010 / ThinkerBeLL Sinema ww
26 Kasım 2011 / Jumong Tiyatro ww
17 Mart 2010 / _KleopatrA_ Bilim ww
22 Aralık 2013 / Jumong Sinema ww