Arama

Athlete

Güncelleme: 7 Temmuz 2008 Gösterim: 1.166 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Temmuz 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
vokalde Joel Pott, bas gitarda Carey Willetts ve Jonny Pilcher(sadece canlı performanslarda gruba katılıyor), davulda Stephen Roberts ve klavyede Tim Wanstall'dan oluşan Londra çıkışlı bir indie rock grubu. 14 yaşından beri birlikte müzik yapan grup elemanları, ilk olarak Grandaddy ve The Flaming Lips gruplarından aldıkları ilhamla, bardan bozma bir mekanın bodrum katında çalışmaya başladılar. İlk demosunu kapalı kapılar ardında kaydedip çeşitli plak şirketlerine gönderen grup, bir süre sonra Regal Recordings'in ilgisini çekti. 2002'de bu plak şirketinden yayımlanan ilk single'ını 2003 senesinde çıkan "Vehicles and Animals" albümü takip etti. Bu albümden yayımlanan "You Got the Style" ve "El Salvador" single'ları popüler oldu ve gruba Mercury Müzik Ödülü'nü kazandırdı.

Sponsorlu Bağlantılar
"Vehicles and Animals" yayımlanmasından 2 sene sonra "Tourist" albümüyle bir kez daha müzik marketlerde yerini alan topluluk, albümün çıktığı ilk hafta İngiltere albüm listelerinde 1 numaraya oturdu. İlk single olarak seçilen "Wireless" şüphesiz bu başarıda önemli bir rol oynadı. Ne yazık ki İngiltere radyoları sonraki single'lara çok fazla yer vermedi.

2006 senesinde Athlete'in bodrum katı günleri geride kalmıştı. Grup artık kendi özel stüdyosuna sahipti. Kayıt düğmesine bastıktan 9 ay sonra 3. stüdyo albümleri "Beyond The Neighbourhood"ı tamamlayan grup üyelerinden Joel Pott'un bu süreçle ilgili söylediği sözler grubun yeni albüm hakkındaki düşüncesini açıklıyor: "Yeni kaydettiğimiz parçaların hepsini bir defada dinlemeye başladık. Stüdyoda yüzümüzde kocaman bir gülümsemeyle oturuyorduk. Parçalar bittikten sonra hepimiz coşkulu bir şekilde "İşte bu!" dedik".

"Beyond The Neighbourhood", Athlete için yaratıcılığın, kalitenin ve azmin birleştiği bir noktada duruyordu. Albümü kendi çabalarıyla ve prodüktör olmadan kaydeden grup, kapıları çarparak, aletlerini sarsarak çıkarttıkları seslere bile altyapıda loop şeklinde yer verdi. Albümden çıkan "Hurricane" ve "Tokyo" single'ları kimi eleştirmenler tarafından hayal kırıklığı, kimileri tarafından da "şapka çıkartılacak albüm" olarak nitelendirildi.

Son albümle İngiltere listelerine 5 numaradan giren grup, Avrupa'da konserler vermeye devam ediyor.

TÜRLER: Rock - Alternative , Indie