Arama

Nine Inch Nail

Güncelleme: 9 Aralık 2008 Gösterim: 1.639 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Nine Inch Nails (NIN olarak kısaltılır.) 1988'e kurulmuş Endüstriyel rock grubudur. Nine Inch Nails müzisyen, şarkı yazarı, prodüktör Trent Reznor tarafından kurulmuş ve albümler onun tarafından kaydedilmiştir. Konserlerde ise Reznor, grup elemanları ile beraber sahne almaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
1980'lerde Trent Reznor Right Track stüdyolarında çalışan bir programcı olarak çalışmaktaydı. 1988'de stüyoda bir şarkı kaydetmek için izin alır ancak kendi kafasındaki planlara uygun bir grup bulamadığı için tüm enstrümanları kendisi çalmaya karar verir. Bu ilk yaptığı kayıtlar daha sonra 1994'te Purest Feeling olarak izinsiz şekilde yayınlanır. Birçok şarkı da ilk albüm olacak Pretty Hate Machine şarkılarına dönüşür. Reznor, bu müzikal projesinin adını ise Nine Inch Nails koyar. Trent Reznor grubun adını kolayca kısaltılabildiği için seçtiğini söyler.

1989'de ilk albüm Pretty Hate Machine yayınlanır. Albüm akılda kalıcı melodiyleriyle olduğu kadar karanlık sözleriyle de dikkat çekmekteydi. Zaten Reznor ilk albüm teşekkürlerinde korku yazarı Clive Barker'a teşekkür eder. "Down in It" ve "Head Like a Hole" klipleri MTV'de yayınlanır. Albüm plantinyum plak alır ve yaklaşık iki yıl listelerde kalır.

1992'de grubun ilk kısa albümü Broken EP yayınlanır. Albümden "Happiness In Slavery" şarkısının klibi işkence ve vahşet dolasıyıla yasaklanır. "Pinion" şarkısı da aynı akıbete uğrar. Bunlarla beraber çekilen üç klip birleştirilerek "The Broken Movie" adı altında bir kısa film haline getirilir. "Gave Up" şarkısının klibinde daha sonra Filter'ı kuracak gitarist Richard Patrick ve Reznor'un o sıralarda keşfettiği Marilyn Manson gitar çalmaktadır. Bu EP'nin hemen ardından aynı yıl Fixed adlı bir remix EP'si yayınlanır. Ayrıca grup; The Crow, Lost Highway, Natural Born Killers gibi birçok filmin soundtrack'inde adını duyurmuştur.

Reznor uzun süren bir ruhsal bir çöküntü döneminden sonra ki 2 CDlik albümü The Fragile'ı çıkarır. Albüm listelere bir numaradan girer ancak Interscope firmasının çok yardım etmemesinden dolayı daha sonra listelerden düşer. Albümdeki Star****ers Inc. şarkısı sözleriyle dikkat çeker ve Reznor'un kırgın olduğu Marilyn Manson'a gönderme olduğunu düşündürür. Ancak daha sonra ikili barışı ve Marilyn Manson hem şarkının klibinde oynar hem de klibi yönetir. 2000'de bu albümünde remix versiyonu olan Things Falling Apart yayınlanır. 2002'de de konser albümü olan And All that Could Have Been çıkar.

careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
26 Ağustos 2008       Mesaj #2
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
NineInchNails band 2000

Sponsorlu Bağlantılar
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
ressam91 - avatarı
ressam91
Ziyaretçi
9 Aralık 2008       Mesaj #3
ressam91 - avatarı
Ziyaretçi
nineinchnailscovercoltick5


nineinchnailspu6
Son düzenleyen Blue Blood; 10 Aralık 2008 11:56

Benzer Konular

16 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Sanat tr
25 Aralık 2015 / MaRCeLLCaT X-Sözlük
14 Haziran 2014 / perlina Müzik tr
24 Haziran 2015 / Safi Siyaset tr