Arama

Aeternus

Güncelleme: 28 Ağustos 2008 Gösterim: 1.153 Cevap: 1
SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #1
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
Aeternus, grubun bas gitaristi ve beyni pozisyonunda ikamet eden Ares tarafından 1990 yılında bir yağmur şehri olan Bergen, Norveç’te kuruldu.. Grubun konsepti karanlık ve doğada varolan karanlık güçler üzerine kurulmuştu ki bu konsept tanımı da grubun neden kendi yaptıkları müziğe “true dark metal” dediklerini açıklıyor. Alışılan demo dönemlerinden sonra ( ki grup bu dönemde iki demo çıkarmasına karşıns adece ikinci demosu müzik piyasasında dikkat çekti) Aeternus çok küçük bir firma olan View Beyond Productions ile bir mini-cd’lik sözleşme imzaladı ve 1995’te “Dark Sorcery” piyasaya çıktı.. Bu çıkan mcd ile grup bir anda bir çok firmanın dikkatini çekti fakat diğer gruplar gibi tekliflerin üzerine atlamadı.. Albümü Pytten ile beraber Grieghallen’da kaydetmek için, kendilerine öncelikle ”iyi bir stüdyo bütçesi şartı” belirlediler..

Sponsorlu Bağlantılar
Aralık 1996’da Hammerheart Records gruba istedikleri kontratı sundu ve anlaştılar. “Beyond the Wandering Moon” albümü Ocak 97’de tamamlanışı ve aynı yılın Mart’ında piyasaya çıkışının ardından grup Hades ve Helheim ile Avrupa turuna çıktı.. Albüm tüm dünyadan olumlu tepkiler ve eleştiriler alırken Aeternus, Emperor ve Limbonic Art ile tekrar yollara düştü.. Aslen Polonyalı olan fakat Bergen’de yaşayan İkinci gitarist Radek’in de katılımıyla grup 4 kişi oldu..

Kasım 1990’da Aeternus’un üçüncü albümü “Shadows Of Old” Hammerheart etiketiyle piyasaya çıktı.. Grup bu albümle kendini daha da geliştirmiş ve black/folk köklerini kaybetmeden daha death tabanlı bir anlayışa ulaşmıştı.. Albüm grubun yaptığı en iyi, en başarılı albüm oldu ve grup Avrupa çapında hatırı sayılır bir kitleye sahip oldu..

Hammerheart ile geçen yıllar boyunca Aeternus bir çok başarılı albüme imza attı ve dünya metal sahnesinde kendine önemli bir yer edinirken asıl dikkatleri çeken grubun canlı performanslardaki başarısıydı..

2001 yılında çıkardıkları “Ascension of Terror”ün ardından Aeternus, Hammerheart ile yollarını ayırdı.. Bu ayrılıktan kısa bir süre sonra sahne aldıkları Inferno Festival 2002’de inanılmaz bir performans sergileyen grup; Nocturnal Art Productions ile 3 albümlük bir anlaşma imzaladı.. Firmadan çıkardıkları ilk albüm “A Darker Monument”in ardından grup 2004 Haziranı’nda efsanevi prodüktör Pytten ile stüdyoya girdi.. Yine Aeternus tarzına sahip death metal’den biraz daha uzak, tekrar dark metale dönmüş. Grup geçtiğimiz ay içerisinde yeni albümü "Hexaeon"nin kayıtlarını bitirdi. Bu albüm Mayıs 2005 tarihinde piyasaya sürülecek.

king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #2
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
x aeternus thumbnails
solitudeaeternus 1

Sponsorlu Bağlantılar