Arama

Tristania

Güncelleme: 7 Eylül 2008 Gösterim: 1.192 Cevap: 0
Nightcrawler - avatarı
Nightcrawler
Ziyaretçi
7 Eylül 2008       Mesaj #1
Nightcrawler - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
Gothic metal türünün en önemli gruplarından Tristania, 1996 senesinde Morten Veland, Einar Moen ve Kenneth Olsson tarafından Norveç’te kuruldu. Vibeke Stene ve Rune Østerhus’un da katılımıyla son halini alan grup, ilk ep’sini “Tristania” adıyla 1997’de yayımladı. Aynı sene “Widow’s Weeds” albümünün kayıtlarına başlayan grup, 1997’de ilk albümünü piyasaya sürdü. Çok geçmeden “Beyond the Veil” albümünün kayıtlarına başlandı. 1999’da piyasaya sürülen bu albüm, grubun şimdiye kadarki en iyi işlerinden biri olarak görülmekle kalmayıp, grubun sound’unu en iyi yansıtan albüm olarak nitelendirildi. Morten Veland’ın elinden çıkan bu albüm, müzisyenin gürüldeyen vokalleri ve müziğin derin atmosferiyle birleşince ortaya metal klasiklerinden biri çıkmıştı. Ne yazık ki, Beyond the Veil’in piyasaya çıkmasından kısa bir süre sonra Veland ve grup yollarını ayırdılar.

Grubun 3. albümü “World of Glass” 2001’de müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Bu albümde sound’un öncekilere göre farklılığı hemen göze çarpıyordu. Önceki albümde Veland’ın yaptığı vokal bölümlerini bu albümde Trail of Tears’dan tanıdığımız Ronny Thorsen üstlendi. Clean vokalleri ise Jan Kenneth Barkved ve Østen Bergøy yaptı. Bergoy daha sonra Kjetil Kjetil Ingebrethsen’la birlikte grubun kadrosuna dahil oldu.

Napalm Records’la anlaşması dolan Tristania, 2005 tarihli “Ashes” albümü için SVP şiketiyle anlaştı. Albümün yayımlanmasından sonra gerçekleşen turnede gruba ikinci gitarda Svein Terje Solvang eşlik etti. Yoluna tekrar ikinci bir gitaristle devam etmek isteyen grup Svein’i kadroya dahil etti.

Nisan 2006’da Kjetil Ingebrethsen, Şubat 2007’de ise Vibeke Stene gruptan ayrıldı. 2007’nin sonlarına doğru Vibeke’nin yerine İtalyan sanatçı Mariangela Demurtas’ı kadroya alan grup, bu değişimle birlikte yepyeni bir sound’un geleceğinin sinyallerini verdi.

Albümleri

-2007 - Illumination
2005 - Ashes
2001 - Midwintertears / Angina
2001 - World of Glass
1999 - Beyond the Veil
1998 - Widow's Weeds
1997 - Tristania