Arama

Adema

Güncelleme: 7 Eylül 2008 Gösterim: 1.594 Cevap: 1
Nightcrawler - avatarı
Nightcrawler
Ziyaretçi
7 Eylül 2008       Mesaj #1
Nightcrawler - avatarı
Ziyaretçi

281x211
Sponsorlu Bağlantılar

Kurulduğu günden beri “Jonathan Davis’in kardeşinin grubu” olarak lanse edilmekten bir türlü kurtulamayan Adema, Mark "Marky" Chavez(vokal), Mike Ransom (gitar), Tim Fluckey (gitar), Dave Deroo (bas), Kris Kohls (davul)dan oluşan ilk kadrosuyla ilk olarak 2001 yılında çıkış albümü “Adema”yı yayımlandı. Bill Appleberry ve Tobi Miller’ın prodüktörlüğünü üstlendiği albümdeki şarkı sözlerinin tümü Jonathan Davis’in kardeşi ve grubun vokalisti olan Chavez’e aitti. Albümden yayımlanan “Giving In” ve “The Way You Like It” single’larının rock müzik odaklı çeşitli radyolarda uzun süre çalınmasıyla kısa sürede dikkatleri üzerlerine toplayan grup, bu sayede Ozzfest’in ana sahnesinde çalma şansını elde etti.

Adema elemanları 2002’de “Insomniac’s Dream” adını verdikleri ep’yi piyasaya sürdüler. Ep’nin prodüktörlüğünü P.O.D, Hoobastank ve Cold’un albümlerinde çalışmış olan Howard Benson üstlendi. Grup üyeleri yaptıkları müziğe “rock” denmesinden daha hoşnut kalacaklarını belirtseler de “nu metal” damgasından uzun bir süre daha kurtulamayacaklardı.
Sonraki albümlerinin ismi “Unstable” oldu. Albüm için Türkçe’de “dengesiz” anlamında gelen bu kelimenin seçilmesinin bir nedeni vardı elbette. Kişisel problemleri grubun ve müziğin önüne geçen Chavez, grup elemanları tarafından sürekli olarak bencillikle suçlanıyordu.
Chavez ve Ransom birbirleriyle uzun süredir çatışma halindeydiler. Öyle ki, albümün turnesi sırasında birbirlerine tek kelime etmediler. Bu kızgınlık performanslarını ve albüm satışlarını da etkiledi. “Unstable”ın satış rakamı ilk albümün neredeyse yarısı kadardı. Sonunda Ramson grubu terk etti ve grup turneyi 4 kişi tamamladı. Ardından Chavez de grubu bırakıp tek bir Ep yayınladıktan sonra dağılacak olan Midnight Panic isimli bir grup kurdu. Daha sonrasında da solo çalışmalarına yöneldi.

Adema’nın geride kalan 3 üyesi vokale Luke Caraccioli’yi alarak yollarına devam ettiler. Caraccioli’yle birlikte yeni bir döneme giren grup, Led Zeppelin, The Doors ve Metallica gibi klasik gruplardan aldıkları ilhamla bir nu metal grubundan daha fazlası olabileceklerini kanıtladılar. Yeni albüm “Planets” işte bu yeni rock soundunu barındırıyordu. Tam da her şey yoluna girmiş gibi görünürken, 2005’in Ekim ayında Luke Caraccioli gruptan ayrıldığını açıkladı.

Yeniden vokalist arayışına giren Adema, Level’dan tanıdığımız Bobby Reeves’i gruba dahil etti. Yeni kadro, Ed Faris’in gitara geçmesiyle tamamlandı. 2007’de “Kill The Headlights”ı yayımlayan grup, albümden ilk single’ı “Cold And Jaded”a seçti. Grubun son kadrosunda vokalde Bobby Reeves, gitarlarda Tim Fluckey ve Ed Faris, bas gitarda Dave Deroo ve davulda Chris Kohls bulunuyor.

Dave Deroo yaptığı açıklamaya göre grup, çalışmalarına ara vermiş durumda. Bu durum kimisine göre dağılmaya işaret ederken, kimilerine göre de sadece bir dinlenme dönemi.

Albümleri

2007 - Kill the Headlights
2005 - Planets
2003 - Unstable
2002 - Insomniacs Dream
2001 - Adema


TiglonBoYs - avatarı
TiglonBoYs
Ziyaretçi
7 Eylül 2008       Mesaj #2
TiglonBoYs - avatarı
Ziyaretçi
1500589 adema 200x200

Sponsorlu Bağlantılar