Arama

Akdeniz Üniversitesi - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Güncelleme: 10 Eylül 2008 Gösterim: 7.531 Cevap: 0
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
10 Eylül 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
1993 yılında Akdeniz Üniversitesi Kampüsünde öğretime başlayan İİBF’nin temel amacı kuruluşundan itibaren, eğitim gördüğü alanda çağdaş bilgilerle donanmış, en az bir alanda uzmanlık özellikleri kazanmış, kazandığı bilgileri esnek ve yaratıcı biçimde kullanabilen, sorun çözme ve takım çalışması becerilerini edinmiş Atatürk ilkelerine bağlı üretken gençler yetiştirmek olmuştur. Bu amaçla sürdürülen çabalara Akdeniz Üniversitesi 2005-2010 Stratejik Planlama çalışmaları ile yeni bir ivme ve yön kazandırmak amacı ile başlatılan Durum Tespit çalışmasının sonuçları bu raporda özetlenmiştir.
1993 yılında kurulmuş ve İktisat Bölümü Lisans Programı ile öğretime başlamış olan Fakültemiz 1996 yılında İşletme Bölümünü ve 15 Mart 1997 tarihinde kendi binasına taşındıktan sonra, Maliye ve Kamu Yönetimi Bölümlerini ve 2003 yılında Uluslararası İlişkiler Bölümünü açarak öğretim üyesi ve öğrenci sayısı bakımından hızlı bir gelişme kaydetmiştir. 2005 –2006 eğitim-öğretim yılı başı itibariyla İİBF’nin beş bölümünde beşi lisans, altısı yüksek lisans ve üçü doktora olmak üzere toplam 14 akademik program yürütülmekte, lisans programlarında 1675, yükseklisans programlarında 240 ve doktora programlarında 41 olmak üzere toplam 1956 öğrenci öğrenim görmektedir. Fakültenin öğretim kadrosu da son atamalarla birlikte onüçü profesör, altısı doçent , 24’ü yardımcı doçent ve 2’si öğretim görevlisi olmak üzere toplam 45 kadrolu öğretim üyesine ulaşmıştır. Öğretim hizmetlerinin yürütülmesinde ayrıca üniversitenin diğer birimlerinden ve ek ders ile görevlendirilmiş 45 öğretim elemanından da yararlanılmakta, fakültede fiilen görev yapmakta olan toplam 39 araştırma görevlisinin hizmetlerinden yararlanılmaktadır. 2003-2004 yılından itibaren fakültenin İktisat ve Uluslararası İlişkişler Bölümlerinde İngilizce ve Fransızca Zorunlu Hazırlık Programı, İşletme Bölümünde sadece İngilizce Zorunlu Hazırlık Programı başlatılmıştır. Kamu Yönetimi ve Maliye Bölümleri 2000-2001 yılından başlayarak İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı uygulamışlar, ancak her iki bölüm de 2006-2007 yılından itibaren Zorunlu İngilizce Hazırlık Programına geçmek üzere başvurmuşlardır.
Sponsorlu Bağlantılar
Fakülte Misyonu;
“İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye ve Uluslararası İlişkiler dallarında, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde, evrensel ölçütlere uygun, üstün nitelikli eğitim programları düzenlemek ve yürütmek; çağdaş bilimsel yöntem ve teknolojileri kullanarak ülke ve bölge ihtiyaçlarına yanıt verebilecek nitelikte araştırma ve yayınlar üretmek; bilimsel araştırma ve yayın faaliyetleri ile sağlanan potansiyel doğrultusunda bölgesel taleplere uygun toplumsal hizmet projeleri geliştirmek ve yürütmektir.”
Süreli yayınlar
Fakültenin 2000 yılında başlatmış olduğu AKDENİZ İİBF Dergisi hakemli dergi tanımına uygun olarak 5 yılını tamamlamış, bu süre içinde TÜBİTAK-ULAKBİM Sosyal Bilimler Veri tabanına kabul edilerek ilk sayısından itibaren tam metin olarak taranmaya başlanmış, daha sonra IBSS (International Bibliography of Social Sciences) adlı uluslar arası endeks tarafından da kabul edilerek yine ilk sayısından itibaren taranmaya başlanmıştır.
Ayrıca 2003 ocak ayında başlatılan İİBF UÇURTMA Bülteni 2005 Mart ayına kadar düzenli sürdürülmüştür. Bu bülten fakülte faaliyetlerinin ve sosyal olayların kayda geçirilmesi ve duyurulması, personel arasında tanışıklık ve bilgilenmenin arttırılması amaçlarıyla sürdürülmektedir.

Benzer Konular

18 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
16 Eylül 2008 / Lavie Eğitim Bilimleri
11 Eylül 2008 / GÜLGECELER Eğitim Bilimleri
25 Ağustos 2008 / The Unique Taslak Konular