Arama

Konya - Seydişehir - Seydişehir Anadolu Öğretmen Lisesi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 14 Eylül 2008 Gösterim: 5.862 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
14 Eylül 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
SEYDİŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

Anadolu öğretmen liselerinin kuruluş amacı: yüksek öğretim kurumlarına öğrenci hazırlamak, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bilgi beceri, tutum ve davranışlarını kazandırmak ortaöğretim düzeyinde genel kültür vermek, dünya gelişmelerini izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenmelerini sağlamaktır.
Sponsorlu Bağlantılar
Bu okullarda Anadolu liselerinden farklı olarak 3 saat öğretmenlik bilgisi 1 saat resim veya müzik dersi olmak üzere haftada toplam 37 saat ders okutulmaktadır.
Öğrencilere sağlanan haklar: Öğretmen yetiştiren kurumlara ilk beş tercihinde yerleşen Anadolu öğretmen lisesi mezunlarına karşılıksız burs verilmektedir. Ayrıca, 2547 sayılı yükseköğretim kanunun 45/a maddesi gereğince, öğretmenliği tercih eden Anadolu öğretmen lisesi mezunlarına ağırlıklı ortaöğretim başarı puanının (AOBP) 0,24 ile çarpımından elde edilen bir puan daha eklenmektedir. Bu yaklaşık 20 ile 30 puanlık bir farktır. Bu fark öğretmen lisesini kazanan ve birazda çalışan bir öğrencinin öğretmenliği garanti demektir.
2006 ÖSS sonuçlarına göre ortalama fen liselerinin başarısı % 80, Anadolu öğretmen liselerinin başarısı %74, Anadolu liselerinin % 40 civarındadır.
Seydişehir Anadolu Öğretmen Lisesi 15 Mart 2007 tarihli bakanlık yazısı ile açılmış, 2007–2008 Öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Mesleki Eğitime ait olan binanın resmi rakamlarla yaklaşık 150.000 YTL olan bakım ve onarımı tamamı yerel imkânlarla ve birinci sınıf malzeme kullanmak sureti ile 70.000 YTL ye yapılmıştır.
Okulumuz idari odalar ve 7 derslikten oluşmaktadır. Okulumuzda 2 idareci 10 öğretmen, memur ve hizmetli mevcuttur. Branşların tamamında öğretmen açığımız bulunmamaktadır.
2007 OKS sonuçlarına göre okulumuza 416–355 puanları arasında 60 öğrenci alınmış, 20 kişilik tanzim edilen sınıflarda bilgisayar ve projeksiyon cihazı eşliğinde eğitim-öğretim devam etmektedir.

OKULUMUZUN VİZYONU

"Eğitim ve öğretimde en iyiyi yakalamak için üretken, çağdaş bilgiye açık, geniş bir çevrede tanınan, seçkin, aranan, övülen, takdir edilen, teknolojiyi bir özenti olarak değil, eğitim sisteminin verimini arttırmak için kullanan bir okul olmak istiyoruz"
"Öğrenci merkezli, zengin akademik programlarla geliştirici öğrenme olanakları sunan, olumlu bir örgütsel havaya sahip, mesleki etkileşimi besleyen, yoğun hizmet içi eğitim ortamları yaratan, paylaşımcı liderliği benimsemiş, yaratıcı, sorun çözmeyi destekleyen aile ve toplum katılımının önemine inanan bir okul olmak istiyoruz"
"Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan; ülkesine ve insanına yabancılaşmayan, okuyan, düşünen, araştıran, üreten ve paylaşan nitelikli bireylerin yetiştiği,veli-öğretmen dayanışmasından güç alan; öğrencilere öğrenme için her türlü fırsatın tanındığı, her gün daha iyiye ulaşmak için çalışan bir okul olmak istiyoruz"

OKULUMUZUN MİSYONU

Vizyonumuzu benimseyip,takım ruhu oluşturmak.yaptığı çalışma ve etkinliklerle, çevrede örnek okul olmak. Günün gerektirdiği uygun kaliteyi yakalamak. Günümüz sosyo-ekonomik yapının getirdiği sorunları, veli-öğrenci-çevre işbirliği ile çözmek. Öğrencilerimizi, milli ve evrensel değerlerle donatarak, topluma ve üst öğrenime kazandırmak

Adres:Ulukapı Mah. 715 Sok. No:104
(Belediye Araç Parkı Yanı) Seydişehir/KONYA
Msn:seyogretmen@hotmail.com
Tel-Fax0332) 582 49 02