Arama

Uludağ Üniversitesi - Tıp Fakültesi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 17 Eylül 2008 Gösterim: 8.200 Cevap: 0
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
17 Eylül 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Fakültemizin Vizyonu
Uluslararası ölçütlere uygun tıp eğitimini gerçekleştiren, evrensel tıp bilimine katkı yapabilecek düzeyde bilgi üreten, sürekli gelişen, ulusal ve evrensel sağlık sorunlarına çağdaş çözümler bularak insanlığa yararlar sağlayan, yetiştirdiği hekimler, ürettiği bilgi ve hizmet ile örnek gösterilen ve üyesi bulunmaktan onur duyulan seçkin bir tıp fakültesi olmaktır.
Sponsorlu Bağlantılar
Fakültemizin Temel Amacı

Fakültemiz çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış; araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş; kültürel birikime ve iletişim becerisine sahip; Türkiye'nin sağlık sorunlarını bilen, birinci basamakta bu sorunların üstesinden gelebilecek bilgi, beceri ve tutumlar ile donanmış; Birinci basamak sağlık kuruluşlarında hekimlik ve yöneticilik yapabilecek; Mesleğin etik kurallarını gözeterek uygulayan; Kendisini sürekli olarak yenileyip geliştiren; Sağlık teknolojisini optimum kullanabilen; hekimleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Fakültemizde eğitim süresi toplam 6 yıl olup Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programı uygulanmaktadır. Öğretim yılı başlamadan önce yapılan yeterlilik sınavını başaranlar doğrudan 1. sınıfa kayıt hakkı kazanır. Yeterlilik sınavında başarısız olan öğrenciler Hazırlık Sınıfına alınır. Hazırlık sınıfında da başarısız olan öğrenciler hazırlık sınıfını tekrar ederler. Bu durumda da başarısız olan öğrencilerin birinci sınıfa kayıtları yapılır; ancak, önkoşullu ve zorunlu olan mesleki yabancı dil derslerini alabilmeleri, yabancı dil yeterlik sınavından başarılı olmalarına bağlıdır. Öğrencilerimiz daha sonraki 2. 3. ve 4. yıllarda klinik öncesi dönemde temel tıbbi bilgiler almaktadırlar. 5. 6. ve 7. yıllarda ise tıp eğitimi tamamen Tıp Fakültesi hastane binasında hastalar üzerinde uygulamalı olarak verilmektedir.

Fakültemizde oldukça genç, uluslararası bağlantıları giderek artan ve yenilikleri aktif bir şekilde izleyen toplam 227 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Her 7 tıp öğrencisine bir öğretim üyesi düşmektedir ki bu sayı uluslararası standartlara uygundur. Öğretim üyeleri sürekli olarak kurslardan geçirilerek eğitim becerileri artırılmaktadır.

2002 istatistikleri ile Fakültemiz Toplam 656 olan öğretim elemanı sayısı ile Türkiye de 8. sıradadır. Fakültemiz 109 Profesör ile Türkiye de 10. sırada; 65 olan Doçent sayısı ile 9. sırada; 47 Yardımcı doçent ile 31. sırada; 57 olan Uzman doktor sayısı ile 3. sırada; 378 olan Araştırma görevlisi sayısı ile tüm Türkiye de 8. sırada bulunmaktadır.

Fakültemiz kuruluşundan bu yana toplam 4041 hekim yetiştirmiştir. Son beş yılda her yıl ortalama 207 öğrenci fakültemize kayıt olmakta 195 öğrenci mezun olmaktadır. Bu mezun sayısı ile ülkemizdeki toplam 50 tıp fakültesi arasında 7. en büyük tıp fakültesidir.

Uygulamalı eğitimlerin yapıldığı her türlü ileri teknolojik olanaklara sahip Tıp fakültesi hastanesinde yaklaşık 1000 yatak mevcuttur. Ayrıca şehir merkezinde, fakültemize bağlı tarihi binalarda bulunan Kükürtlü Merkezinde fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının yapıldığı yataklı tesislerde hastalara kaplıca imkanları da mevcuttur. Son sınıf öğrencilerimize, şehir içinde bulunan sağlık ocağı şeklinde hazırlanmış toplam 9 ayrı sağlık merkezinde eğitim amaçlı birinci basamak uygulamaları yaptırılmaktadır.

Fakültemiz 2001-2002 öğretim yılından itibaren kredili eğitim sistemi uygulamalarına başlamıştır ve tüm kuramsal sınavlarda öğrencilerin başarısı bağıl değerlendirme ile değerlendirilmektedir.

Öğrenciler tıbbi uygulamaları insanlar üzerinde uygulamadan önce Mesleki beceri laboratuarlarında bilgisayarlı insan modelleri üzerinde yapmaktadırlar. Fakültemiz ayrıca temel tıbbi uygulamaların yapıldığı uygulama laboratuarlarına sahiptir. Fakültemizde kuramsal eğitim 3 büyük amfi ve 30 dan fazla küçük dershanede verilmektedir. Bu dersanelerin hemen tamamında internet bağlantılı bilgisayarlar, barkovizyon, ses düzeni gibi tüm teknolojik olanaklar mevcuttur.

Fakülte kampüsündeki merkezi kütüphaneye ek olarak hastane binası içinde de ayrı bir kütüphane ve okuma salonuna sahiptir. Zengin kaynaklara sahip kütüphanede 10483 kitap mevcuttur. Ayrıca kütüphanemiz 117 uluslararası, 160 ulusal dergiye abonedir.

Fakültemiz 2002 Ekim ayında Tıp Eğitimi Dünya Federasyonu tarafından değerlendirilerek uluslararası standartlarda eğitim veren bir eğitim kurumu olarak çok başarılı bulunmuştur. 2003 yılında ise Avrupa Kurumsal Değerlendirme Sürecinden başarı ile geçmiştir
alıntı(u.ü.t.f.)


Benzer Konular

18 Eylül 2008 / Lavie Eğitim Bilimleri
18 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
17 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
17 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
17 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular