Arama

Başkent Üniversitesi - Hukuk Fakültesi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 18 Eylül 2008 Gösterim: 3.497 Cevap: 0
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
18 Eylül 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 1997-1998 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Ülkemizde hukuk fakültelerine çok büyük talep olmasına karşın, modern hukuk eğitimi verebilmek amacıyla fakülteye fazla öğrenci alınmamaktadır. Kaliteli ve modern bir hukuk eğitimini kendisine amaç edindiği için, Fakülteye olan başvurular da oldukça yüksek olmaktadır. Nitekim 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000, 2000-2001, 2001-2002, 2002-2003, 2003-2004, 2004-2005, 2005-2006 eğitim-öğretim yıllarında kontenjanlar tamamen dolmuştur. Fakültemizde eğitim-öğretim Türkçe yapılmaktadır. Ancak, günümüzde hukukun uluslararası boyuta ulaşması ve bir hukukçunun uluslararası alanda geçerli bir yabancı dili çok iyi bilmesi gerektiğinden, yabancı dili çok iyi bilmeyenler için İngilizce Hazırlık Programı uygulaması getirilmiştir. Hazırlık Programında verilen yabancı dil öğrenimine dört yıllık eğitim öğretim süresince de devam edilmektedir. Ayrıca çeşitli dersler, İngilizce okutularak, yabancı dilin kullanılabilir düzeye çıkması sağlanmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Iyi bir hukukçu olabilmek için, yabancı dil ile birlikte geniş bir genel kültüre ve bilgisayar kullanma yeteneğine de sahip olmak gereklidir. Bu amaçla Fakültemizde özellikle eğitim-öğretimin ilk yıllarında genel kültür ve bilgisayar kullanımı derslerine ağırlık verilmektedir.

Modern bir hukuk eğitim ve öğretimi için sözü edilen bilgiler ve edinilmesi zorunlu olan hukuk bilgilerinin dışında, ekonomi, işletme, muhasebe ve uluslararası hukuk gibi bilgilere de ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilgilerin öğrencilere verilmesi ise seçmeli derslerle yapılmaktadır.

Fakülte bünyesi içinde özel olarak tesis edilmiş olan mahkeme (duruşma) salonunda, öğrencilere öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya yansıtma imkânı hazırlanmıştır.

Bütün bu imkânlarla, Ülkemize bir yabancı dili çok iyi bilen, geniş genel kültüre ve bilgisayar kullanma yeteneğine sahip, gerektiğinde kullanılabilecek ekonomi ve uluslararası hukuk bilgilerini kendisinde toplamış ve üst düzeyde hukuk bilgisi edinmiş hukukçular kazandırılmaya çalışılmaktadır.

· Prof. Dr. Kudret GÜVEN, Dekan
· Prof. Dr. Zeki HAFIZOĞULLARI, Dekan Yardımcısı
· Prof. Dr. Ahmet MUMCU, Kamu Hukuku Bölümü Başkanı
· Prof. Dr. Fikret EREN, Özel Hukuk Bölümü Başkanı
· Prof. Dr. Abdurrahman AKDOĞAN, Ekonomi ve Maliye Bölümü Başkanı

• HUKUK FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
    Prof.Dr. Kudret GÜVEN (Dekan)
    Prof.Dr. Ahmet MUMCU
    Prof.Dr. Zeki HAFIZOĞULLARI
    Prof.Dr. Mehmet TURHAN
    Yrd.Doç.Dr. Mürsel BAŞGÜL
  • HUKUK FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU ÜYELERİ
    Prof.Dr. Kudret GÜVEN (Dekan)
    Prof.Dr. Ahmet MUMCU (Kamu Hukuku Bölümü Başkanı)
    Prof.Dr. Fikret EREN (Özel Hukuk Bölümü Başkanı)
    Prof.Dr. Abdurrahman AKDOĞAN (Ekonomi-Maliye Bölümü Başkanı)
    Prof.Dr. Zeki HAFIZOĞULLARI
    Prof.Dr. Güven VURAL
    Yrd.Doç.Dr. Mürsel BAŞGÜL

Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Bağlıca Kampüsü, Eskişehir Yolu 20. km Ankara Tel: +90(312) 2341010/1765 Faks: +90(312) 2341178