Arama

Lordi

Güncelleme: 22 Ocak 2009 Gösterim: 7.603 Cevap: 2
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
22 Eylül 2008       Mesaj #1
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
1992 senesinde Finlandiya'da Mr. Lordi (Tomi Putaansuu) tarafından kurulan heavy metal grubu Lordi, ilk gerçek başarısını 2006 senesinde Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki galibetiyle yakaladı. Canavar kostümleri ve şarkı sözlerinin içerdiği korku temalarıyla tanınan grup, kadrosunda Mr. Lordi (vokal) dışında Amen (gitar) , Ox (bas gitar) , Awa (klavye) ve Kita (davul) 'yı bulunduruyor.

Sponsorlu Bağlantılar
1990 senesinde ilk kez 'Rovaniemi' adlı grupla müzik kariyerine başlayan Tomi Putaansuu, bu gruptan bir süre sonra tarzı uymadığı için ayrıldı. 1991 senesinde Lordi ismi altında demolar üretmeye başlayan Putaansuu, oluşturacağı gurubunun geri kalanıyla 1996 senesinde Stockholm'da gerçekleşen bir KISS konserinde tanıştı. Bu dönemde grubun kadrosunda G-Stealer (bas gitar) ve Enary (klavye) 'yi bulunduran grup, çalışmalarına da aynı dönemde başladı.

Konserlerindeki perfromaslarında her zaman ateş şovu isteyen Lordi, ayrıca sahneye canavar kostümleriyle de çıkmak isteyince ilk başta birçok plak şirketinden red cevabını aldı. Plak şirketlerinden gelen 'maske takıyorsanız black metal yapmalısınız' önerilerine kulak asmayan grup, 2002 senesinde Finlandiya'daki BMG şirketiyle anlaşma imzalayarak ilk albümün çalışmalarına geçti.

Bu sırada kadrosuna ilk olarak Magnum (bas gitar) 'u ekleyen grup, 2002 senesinde Kalma (bas gitar) 'yi gruba dahil etti. "Get Heavy" adlı ilk albümünü aynı sene yayınlayan grup, bu albümle Finlandiya listelerinde 3 numaraya yerleşti. Albümden "Would You Love A Monsterman?" ve "Devil Is A Loser" single olarak piyasaya sürülürken, her iki parçaya da birer video klip çekildi.

İmajlarıyla KISS ve GWAR gruplarına benzetilen Lordi, 2004 senesinde "The Monsterican Dream" adlı 2. albümünü yayınladı. Bu albümle Finlandiya listelerinde 4 numara olan grup, albümden "My Heaven Is Your Hell" ve "Blood Red Sandman"i single olarak piyasaya sürdü ve "Blood Red Sandman"e bir video klip çekildi.

2005 senesinde yayınlanan "Monster Show" adlı albümde önceki iki albümde yer alan parçalarına yer veren Lordi, ayrıca albümle birlikte piyasaya sürdükleri DVD ile de grubun video kliplerini hayranlara ulaştırdı. Sanctuary Records'a bağlı Mayan Records etiketiyle çıkan albüm, bir anlamda grubun Finlandiya dışına açılmak için hazırladığı bir albüm olarak nitelendirildi.

2005 senesi içerisinde kadrosuna Ox ve Awa'yı dahil eden Lordi, 2006 Mart ayında "The Arockalypse" adlı albümünü yayınladı. Albüme Twisted Sisters'dan Dee Snider ve Jay Jay French, KISS'den Bruce Kulick ve Accept'den Udo Dirkschneider'ı konuk müzisyen olarak bulunduran grup, bu albümle Finlandiya listelerinde zirveye yerleşti. Albümden "Hard Rock Hallelujah", "Who's Your Daddy?" ve "It Snows In Hell" parçalarını single olarak piyasaya süren topluluk, bu single'ların her birine birer video klip çekti.

2006 Mayıs ayında Yunanistan'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkelerini "Hard Rock Hallelujah" adlı parçasıyla temsil eden Lordi, yarışmayı büyük bir farkla birinci olarak bitirdi. Yarışma öncesinde bazı ülke liderleri tarafından yarışmaya katılmaması gerektiği savunulan grup, yarışmanın ardından gelen birincilikten sonra da aynı tepkileri toplamaya devam etti. Ancak Mayıs ayının sonunda Helsinki'de gerçekleştirdikleri bir konserle birlikte hayranlarıyla buluşan topluluk, bu konserle birlikte Helsinki'deki en yoğun katılımın sağlandığı bir performansa imza attı.

2006 senesinin sonunda The End Records ile anlaşma sağlayan Lordi, Mart 2007'de "The Arockalypse" albümünü üç yeni parça ekleyerek ve ayrıca yanında bir de DVD bulundurarak hayranlarına ulaştırmayı planlıyor.



Lordi

630x600mrlordiprev

Lordi performing at the ESC 2007


By_Dark - avatarı
By_Dark
Ziyaretçi
3 Ocak 2009       Mesaj #2
By_Dark - avatarı
Ziyaretçi
YA BÖYLE NİYE YAPİYON BU BENİM MESAJIM AMA
Sponsorlu Bağlantılar
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
22 Ocak 2009       Mesaj #3
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
Aynı konuyu ustte ben ekledım bır daha aynı konuyu acmaya gerek yok!
Son düzenleyen king nothing; 21 Şubat 2009 17:37