Arama

Gümüşhane - Merkez - Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi

Güncelleme: 5 Ekim 2008 Gösterim: 3.907 Cevap: 0
firstlady - avatarı
firstlady
Ziyaretçi
5 Ekim 2008       Mesaj #1
firstlady - avatarı
Ziyaretçi
okulumuz
Okulumuz ilk kez 1985 yılında Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyonunun 1. katında eğitim ve öğretim hayatına başladı. 1991 Yılında Rehberlik Araştırma merkezinin bulunduğu Zafer Meydanı’ndaki binaya taşındı. Ve bir yıl sonra 1992 -1993 öğretim yılında Ali Fuat Kadirbeyoğlu ismini taşıyan kendi binasına taşındı. 1991-1992 eğitim öğretim yılında ilk Lise kısmı mezunlarını verdi.

Sponsorlu Bağlantılar
Misyonumuz
Biz, bugünü ve geleceği bütünüyle kavrayan, yaratıcı, gelişmiş, çok yönlü düşünebilen, dayanışma gücüyle üretken, düşüncelerini özgürce ifade edebilen, hoşgörü sahibi, bulunduğu çevre koşullarını en iyi şekilde değerlendirebilen çağdaş , kendine güvenen bireyler yetiştirmek için varız
Vizyonumuz
Okulumuz öğrencilerine, özgün bireyler olarak, çağdaş ve demokratik bir ortamda ilgi ve yeteneklerine göre, gelişimlerinin değerlendirildiği bir eğitim olanağı sağlamak
Okulumuzun Amacı
Milli Eğitim Temel Kanununun Genel Amaçları Doğrultusunda:
1-Bütün öğrencilere asgari ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplum sorunlarını tanıtmak, çözüm yolları aramak ve vatanın ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak bilincini ve gücünü kazandırmak.
2-Öğrencileri, kabiliyetleri ölçüsünde yüksek öğretime, ve hayata hazırlamak.
3- Öğrencilerimize Çağdaş ve Batı ülkeleri standardında Yabancı Dil Eğitimi vermek

Okulumuzun Değerleri
  • Atatürk ilkelerine bağlı ve sahip çıkan bireyler yetiştiririz.
  • Öğrenmenin herkesin temel hakkı olduğuna inanırız.
  • Okulda öğrenmek hedefimizdir.
  • Öğrenci, öğretmen, veli iletişimin başarıyı beraberinde getirdiğine inanırız.
  • Okulumuzdaki eğitimle ideal, üretken, geleceğe hazır bireyler yetiştiririz.
  • Öğrencilerimiz okulumuzdan aldığı eğitimle, günlük yaşamda karşılaştığı güçlükleri çözebileceğine inanırız.
  • Okulumuzdaki öğrencilerin eğitim - öğretimin yanında psiko-sosyal gelişimine de önem veririz.
  • Okulumuzda başarıyı tesadüflerle değil, etkin çalışarak kazanıldığına inanırız.
  • Kaliteli eğitim, kaliteli öğrenci, kaliteli öğrenci ise geleceğin Türkiye’si demek olduğuna inanırız.