Arama

İshakiye Tarifi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 7 Ekim 2008 Gösterim: 1.356 Cevap: 0
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
7 Ekim 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
İSHAKİYE (Pirinç Unlu, Bademli Osmanlı Helvası)
ishakiyew small1
Malzemeler:
Sponsorlu Bağlantılar
- 2 su bardağı sıcak sut
- 1 kahve fincanı margarin
- 1 kahve fincanı tereyağı
- 1,5 su bardağı pirinç unu
- 1 cay bardağı badem veya yarim cay bardağı cam fıstığı
- 1,5-2 su bardağı tozşeker
Yapılışı:
- Tereyağı ve margarini geniş bir tavada eritip pirinç ununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın. İsterseniz unla birlikte fıstık ya da bademlerinizi de ekleyebilirsiniz.
- Tozşekeri süte ilave edip eritin. Sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın.
- Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştırın. Kaseyi ters çevirip servis tabağına alin. Ya da resimdeki gibi varsa dondurma kaşığı ile ya da normal kaşıkla sekil verip tabağınıza dizin.
- Badem veya yeşil fıstıkla dekore edip servis yapın.


Alıntıdır.


Benzer Konular

9 Haziran 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
7 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular
9 Eylül 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
1 Ekim 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
25 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular