
Ziyaretçi
Şambalı Tatlısı

Yapımı kolay fakat lezzetinden ödün vermeyen bir tarif
Malzemeler:
2 su bardagi iri boy irmik
1 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya Serbeti icin:
3 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu Yapilisi:
Sponsorlu Bağlantılar

Yapımı kolay fakat lezzetinden ödün vermeyen bir tarif








- Malzemelerin hepsi karistirilip borcam buyuklugunde yaglanmis bir kaliba dokulur.
- Uzerine arzuya gore agartilmis badem dizilir veya iri kirilmis findik serpistirilir.
- Iyice kizarana kadar 180C li firinda pisirilir.
- Bu arada seker ve su kaynatilir. Kaynadiktan yaklasik 4-5 dakika sonra limon suyu eklenip bir tasim daha kaynadiktan sonra alti kisilip bekletilir.
- Firindan cikinca kaynayan surubu dokulur. Surubu tamamen cekince (tercihen ertesi gun) istenilen sekilde kesilip servise sunulur.