Arama

Hamsi Buğulama Tarifi

Güncelleme: 7 Ekim 2008 Gösterim: 9.005 Cevap: 0
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008       Mesaj #1
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Hamsi Buğulama İçin Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı
hamsibugulamayd2
Sponsorlu Bağlantılar
"Hamsi Buğulama"


Malzemeler
  • 1 Kg hamsi
  • 3 Adet orta boy soğan
  • 1 Adet limon
  • 3 Adet domates
  • 2 Kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 Demet maydanoz
  • 8-10 Adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 Çay bardağı su
  • 1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo
Hazırlanışı

Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın. Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin. Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin. Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin.

En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın. Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin. Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin.

Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın.



Benzer Konular

27 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
7 Ekim 2008 / BrookLyn Taslak Konular
27 Eylül 2010 / oyuncu_girl Taslak Konular
14 Ağustos 2009 / nünü Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular