Arama

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Güncelleme: 18 Ekim 2008 Gösterim: 2.667 Cevap: 1
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008       Mesaj #1
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
ZeytinYağlı Barbunya İçin Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı

Sponsorlu Bağlantılar
zeytinyaglibarbunya2hf0
"Zeytinyağlı Barbunya"

Malzemeler
  • 1.5 Kilo taze barbunya
  • 1 Su bardağı zeytinyağı
  • 4 Adet dolmalık biber
  • 2 Adet soğan
  • 3 Adet domates
  • 1 Çay kaşığı şeker
  • Tuz
Süre: 75 dk.
Kaç Kişilik: 8

Hazırlanışı

Kabukları ayıklanmış barbunyayı haşlayıp, suyunu süzün. Zeytinyağını tencereye alın. İnce ince doğranmış soğanı yağda hafifçe öldürün. Küçük doğranmış domates ve dolmalık biberi ilave edip, biraz daha kavurun.

Tuz, şeker ve barbunyaları ilave edin. 3 Su bardağı suyu da ekledikten sonra 1 saat pişirmeye bırakın.
Soğuduktan sonra servis yapın.


nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Ekim 2008       Mesaj #2
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Zeytinyağlı Barbunya

Sponsorlu Bağlantılar
barbunyapilaki

Malzemeler
bullet dortgen 1/2 kg. taze barbunya
bullet dortgen 1 adet sogan
bullet dortgen 1 adet havuç
bullet dortgen 1 adet patates
bullet dortgen 1 adet domates
bullet dortgen 1 dis sarimsak
bullet dortgen 1 tatli kasigi seker
bullet dortgen 1 çay bardagi zeytinyagi
bullet dortgen Maydanoz
bullet dortgen Tuz


Hazırlanışı: Ayiklanmis barbunyalari tencerede 20 dakika kaynatip, suyunu süzün. Baska bir tencereye zeytinyagini koyun, küçük küçük dogranmis sogan ve sarimsaklari yagda kavurun. Küp küp dogranmis havuç, patates ve dogranmis domatesleri ilave edin. Barbunyalari da ekleyin. Bir buçuk su bardagi suyu, tuzu ve sekeri koyup sebzeler yumusayincaya kadar pisirin. Soguduktan sonra servis tabagina alip, üzerine dogranmis maydanoz serpin.


Benzer Konular

18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
2 Ağustos 2009 / nünü Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
6 Şubat 2009 / nünü Taslak Konular