ZeytinYağlı Barbunya İçin Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı
"Zeytinyağlı Barbunya"
Sponsorlu Bağlantılar
"Zeytinyağlı Barbunya"
Malzemeler
- 1.5 Kilo taze barbunya
- 1 Su bardağı zeytinyağı
- 4 Adet dolmalık biber
- 2 Adet soğan
- 3 Adet domates
- 1 Çay kaşığı şeker
- Tuz
Kaç Kişilik: 8
Hazırlanışı
Kabukları ayıklanmış barbunyayı haşlayıp, suyunu süzün. Zeytinyağını tencereye alın. İnce ince doğranmış soğanı yağda hafifçe öldürün. Küçük doğranmış domates ve dolmalık biberi ilave edip, biraz daha kavurun.
Tuz, şeker ve barbunyaları ilave edin. 3 Su bardağı suyu da ekledikten sonra 1 saat pişirmeye bırakın.
Soğuduktan sonra servis yapın.