Arama

Alabalık Buğulama Tarifi

Güncelleme: 7 Ekim 2008 Gösterim: 1.863 Cevap: 0
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008       Mesaj #1
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

Sponsorlu Bağlantılar
ymk12tg5
"Alabalık Buğulama"

Malzemeler:
  • 4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
  • 4 adet defne yaprağı
  • 3 adet domates
  • 3 adet çarliston biber
  • 1.5 adet limonun suyu
  • 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
  • 250 gr. mantar
  • 1 çorba kaşığı kapari turşusu
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.
Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.

Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.
Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.


Benzer Konular

7 Ekim 2008 / BrookLyn Taslak Konular
13 Şubat 2008 / ener X-Sözlük
27 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
19 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular