Arama

Bebek ve Giyim

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 9 Aralık 2008 Gösterim: 4.457 Cevap: 2
Pasakli_Prenses - avatarı
Pasakli_Prenses
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Pasakli_Prenses - avatarı
Ziyaretçi
Bebek ve Giyim
giyim1
Sponsorlu Bağlantılar

Bebeğinizin doğması ile birlikte ilk aylarda bebeğinizin bezini değiştirdiğiniz sıklıkta giyisilerinide değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bundan dolayı özellikle ilk aylarda bebeğiniz için daha çok giyisiye ihtiyacınız olacak. Unutmamanız gerek en önemli şey bebeğinizin çok hızlı büyüyeceğidir, eğer lüzumsuz derecede çok giyisi alırsanız, daha bebeğiniz bunları giyemeden saklamak veya başkalarına vermek zorunda kalacaksınız. Çocuğunuz hızla büyüyeceği için ona sadece gerekli kadar giyisi alınması en mantıklısıdır. Giyisi seçiminde dikkat edilmesi gerek unsurların başında, bebeğinizin hassas cildine zarar vermeyecek, SENTETİK OLMAYAN kaliteli ve pamuklu kumaşlardan yapılması, rahat giyilip çıkarılabilir ve teferruatı az giyisiler olmalı, sık yıkanmaya ve ütülenmeye elverişli giyisiler olmalıdır. Ayrıca tüm giyisilerin temizliği için bebek sabunları kullanabilirsiniz.


giyim3

İlk aylarda en çok kullanacağınız giyisi yakası geniş açılabilen ve alt tarafı çıt çıtlı olan fanilalar, üst kısımdan bacak arasına kadar önünde ve ağ kısmında çıt çıt olan patikli tulumlar, yüzünü tırnaklarıyla çizmemesi için eldivenler, geceleri kullanabileceğiniz tulumlar, çoraplar, patikler ve kış için sokak giyisileridir.
En önemli giyisilerden biride ayakkabılardır. Yumuşak ve bebeğim ayaklarını çok sıkmayan ama çokta bol olmayan, ayağını yeterince kavrayan mümkünse ortepedik bir ayakkabı seçin, ilk aylarda evde yere çıplak ayak veya kaymayan çoraplarla basmasını sağlayın, hem daha sağlıklı olacaktır ve hemde daha dengeli basacaktır.


giyim2

Kış aylarında ise annele ve babalar acaba bebeğimi veya çocuğumu dışarı çıkartsammı? acaba üşütürmüyüm? acaba doğru giydirebilecekmiyim diye telaşa düşerler. Özellikle ilk aylarda bebeklerin gerekli olan önlemler alındıktan sonra dışarı çıkarılması, hava aldırılması veya gezmeye götürülmesi tabiiki doğrudur. Fakat özellikle yeni doğan bebeklerin bünyeleri daha zayıf olduğundan dolayı rüzgar ve yağmur korumalı bir bebek arabasıyla ve bebeği sıcak tutacak ve rüzgar geçirmeyecek bir örtü ile dışarı çıkarabilirsiniz. Yinede mümkün olduğu kadar soğuğun az olduğu saatlerde ve kısa süreli olmasına özen gösterin, bebeğiniz büyüdükçe işler daha kolaylaşacaktır.
Çocuğunuz 2 yaşındayken ve sonrasında kendi kendine giyinmek isteyecektir. Ona bu isteğini gerçekleştirmesinde yardımcı olabilirsiniz. İlk olarak hemen sıkılıp acele edip müdahale etmemeyi öğrenmelisiniz. Ona giyinebileceği yeterli süreyi verip sabırla beklemeli ve yardım etmelisiniz. Giyinmekte zorluk çıkarmaları ve giyinmek istememeleri gibi bir durumla çok sık karşılacaksınız, bu durumda ona alternetif bir kaç giyisi sunun ve kendisinin seçip, beğenip giymesine izin verin ve giyineceği sırayla giyisileri verin, bakın ne kadar kolay olacak..., Düğmelere veya fermuarına yardımcı olun, rahat giyip çıkarabileceği giyisiler alın, giyinmeyi bir oyuna dönüştürerek bu işlemi kolaylaştırabilirsiniz.




HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
2 Aralık 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Çocuk ayakkabısı seçerken nelere dikkat etmeli?

Sponsorlu Bağlantılar
Bebek ve Giyim

Ömür boyu vücudu taşıyacak olan ayaklara yürümeye başladıktan itibaren çok önem vermeliyiz, aksi takdirde ileri yaşlarda telafisi mümkün olmayan problemler ile karşılaşabiliriz. Bu bakımdan çocukluk yıllarında kullanılan ayakkabının özenle ve bilinçle seçilmesi gereklidir. Ortopedik Ayakkabı Uzmanı Mimar Dinçer ÜNAL çocuğunuza ayakkabı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlattı.

• Çocuk ayakları doğal olarak ter üretir, bu esnada ayakkabının içindeki sıcaklık 40 derece civarındadır. Bu sıcaklık belli bir süre sonunda teri neme çevirir. Sıcaklık, nem ve ayakkabının içindeki karanlık bölge bakterilerin hızla üremesi için en uygun ortamdır. Bu ortamın oluşmasını engellemek için ayakkabı seçerken, hava alan gözenekli doğal deri yüz ve astar kullanılmış olmasına, ayrıca nem emici özel maddelerin ilave edilmiş olmasına dikkat etmek gerekir.

• Kanserojen maddeler, nefes yoluyla, beslenme yoluyla ve cilt yoluyla vücudumuza girmektedir. Çocuklarımıza temiz hava ve temiz gıda sağlarken gösterdiğimiz özeni ayakkabı malzemelerinde de göstermeliyiz, özellikle ayakkabıda cilt ile temas eden sayanın ve astarın, formaldehit, chrome VI, azo boyar maddeleri gibi kanserojen maddeler ile işlenmemiş derilerden üretilmiş olması son derece önemlidir.

• Çocuk ayak gelişiminde kalıbın çok büyük önemi vardır. Ayak anatomisi ile kalıp uyumlu olmalıdır. Ayakkabı kalıbının arka bölgede topuğu kavrayacak, tarak bölgesinde ise eklem hareketlerini rahatlatacak boyutta olması gerekir. Başparmağın bulunduğu bölge, parmağın hareketlerine imkân verecek hacimde olmalıdır.

• Yürüme esnasında, taban yere tümüyle bastığı anda ayak boyu uzar. Parmak uçlarının bu esnada burunda sıkışmaması için kalıbın boyu, bir numara uzatılmak suretiyle tolerans sağlanır. Taban kaslarının gelişmesinde ve düztabanlığın önlenmesinde kalıp çok önemlidir.

• Taban kasların gelişmesinde bir diğer önemli husus, metatarso-falanjial eklemin (parmaklar ile tarak kemikleri arasındaki eklem) çok rahat hareket etmesi gerektiğidir. Bu bakımdan ayakkabının tabanında kullanılan malzemelerin belli bir esneklikte olması kesinlikle önemlidir.

• Tabanın gelişmesinde bir diğer önemli nokta, kavisin altına uzunlamasına yerleştirilmesi gereken ve süspansiyon özelliği olan yumuşak lateks destektir. Bu desteğin sert olması yarar yerine zarar verir ve alt kasları tembelleştirir.

• Ayağın içe veya dışa basması (valgus-varus), ileri yaşlarda eklemlerde ciddi problemlere neden olur.

Bu Problemler:

• Bilek, diz, kalça, omurga, omuz ve boyun kireçlenmelerine,
• Omurga eğriliklerine (skolyoz),
• Bacak eğriliklerine (O-Bein),
• Eklem ağrılarına,
• Bel problemlerine,
• Günde 8000 - 14000 arası adım attığımız düşünülürse aşırı yorgunluğa neden olur.

• Seçilecek bot ve ayakkabıda valgus ve varusu önlemek için, iç ve dış aşık kemiklerini rahatsız etmeyecek boyutlarda sert fort kullanılmalıdır.

• Burundaki bombe; dorsal fleksiyon (tarak bölgesindeki kırılma açısı) durumunda parmakların üst kısmını tahriş etmemesi için, kırılma hattını aşmayacak şekilde ölçülendirilmelidir.

• Bot ve ayakkabı bileği sıkıca kavramalıdır. Bu kavramanın aynı zamanda konforlu olabilmesi için bilek yastığı kullanılmalıdır.

• Özellikle içe basmayı önlemek için topukta özel asimetrik thomas hed kullanılmalıdır.

Sonuç olarak çocuklarımıza seçeceğimiz ayakkabılarda;

- ortopedik
- anatomik
- dermatolojik özellikler bulunmalıdır.

Bu özelliklere ilaveten psikolojik özelliği unutmayalım ve yukarıdaki özelliklere sahip ayakkabının günün modellerine ve renklerine uygun olmasına dikkat edelim.


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
9 Aralık 2008       Mesaj #3
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi

Bebek Kıyafeti Nasıl Olmalı


bebekpisikzy1


Bebeğinizin kıyafetleri onun mutluluğu ve sağlığı için büyük önem taşır.Bebek sıcak tutacak şekilde giydirilmelidir.Ancakçok da kalın giydirilirse terler, cildi kızarır. teri emen pamuklu kumaşlar, içinde naylon bulunan giyeceklere tercih edilmelidir.Pamuklu kıyafetler cildin hava almasına da yardımcı olur.

Soğuk mevsimlerde, pamuklu iç giysilerin üzerine yünlü giysiler giydirilebilir. Bebek giysilerinin içinde rahat bir şekilde hareket edebilmelidir. Dar giyeceklerden kaçınılmalı ve üst üste giydirmemeye çalışmalısınız.

Bebeğin sıkı kundaklanması bebeğin nefes almasını, hareket etmesini ve kalça ekleminin gelişmesini engelleyebilir. Sıkı kundaklanmış bebeğin hastalık belirtileri yönünden de izlenmesi zordur. Bu nedenle kundaklama doğru değildir. Emzirirken tutmayı kolaylaştırmak için, bebek kolları örtülecek şekilde gevşekçe sarılabilir.



Benzer Konular

20 Aralık 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
26 Mayıs 2011 / Misafir Osmanlı İmparatorluğu
18 Ağustos 2009 / Misafir Türkiye Cumhuriyeti
14 Aralık 2009 / Misafir Cevaplanmış
22 Ocak 2015 / asla_asla_deme Taslak Konular