Arama

Burma Kadayıf Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 3.031 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
1 Kg Çiğ Burma Kadayıf
Sponsorlu Bağlantılar
600 gr margarin
1 Kg öğütülmüş fıstık içi
1 çorba kaşığı pekmez
Şerbet için:
6 su bardağı su
3 kg toz şeker


HAZIRLANIŞI
Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.
Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine sürün.
Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi sepin. Sonra bir ucundan tutun burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.
Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dak. pişirin. Aynı tepside ters yüz ederek 10 dak. da diğer yüzünü pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin.


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
11 Haziran 2013 / Bachata Taslak Konular