Arama

Cevizli Üzümlü Tatlı Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 2.776 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
4 yufka
Sponsorlu Bağlantılar
200 gram ceviz
100 gram kuru üzüm
1 kahve fincanı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
3 elma
2 kahve fincanı pudra şekeri
Kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Elmalar yıkanıp, ayıklanıp rendelenir, cevizler dövülür. Üzüm yıkanır, ayıklanır. Tarçın ve toz şeker de ilave edilerek malzeme iyice karıştırılır. Yufkalar 4-5 santim eninde (aşağı yukarı 4 parmak eninde) uzunlamasına kesilir. Hazırlanan malzemeden yufkaların içine birer kaşık konulur, üçgen şeklinde sarılır ve yağda kızartılır. Yağdan çıkarılan tatlılar kalın bir peçete üzerine alınarak fazla yağlarının peçete tarafından emilmesi sağlanır. Daha sonra bir servis tabağına alınarak üzerine pudra şekeri dökülüp servis edilir. Ilık olarak yenmesi tavsiye edilir.


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
24 Nisan 2009 / betüll Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
2 Ocak 2012 / Candy_Girl Taslak Konular
19 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular