Arama

Deve Tabanı Baklava Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 2.054 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağı
Sponsorlu Bağlantılar
2 çay bardağı su
2-3 damla limon
Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur için)
Açmak için :
1 paket nişasta
1 çay bardağı un
İçi için :
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için : 250 gr tereyağı (kızdırılmış)
Şerbeti için :
2 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz fazla su
5 damla limon suyu


HAZIRLANIŞI
Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin. Elle çırpın. Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun. 20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin.
Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın. Üzerine nişastalı un karışımı serpin. Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın. Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından toplayın.(büzerek).
Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın. Fırın tepsisine yavaşça çevirin. Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin.
Pembeleşince fırından alın. Kızgınlığı gittikten sonra ılındırılmış şerbeti üzerine döküp servise sunun.


Benzer Konular

13 Mart 2012 / Misafir Botanik
10 Mayıs 2011 / _Yağmur_ Taslak Konular
7 Mart 2016 / _MaviKaranlık_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
6 Mart 2013 / Gülgeceler Taslak Konular