Arama

Dondurmalı Krokan Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.271 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
3/4 su bardağı toz şeker
Sponsorlu Bağlantılar
100 gr soyulmuş badem
1 çay kaşığı limon suyu
2/3 su bardağı pudra şekeri
400 gr kaymaklı dondurma
200 gr çilek
zeytinyağ

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Bir bıçağı, bir spatülayı ve yaklaşık 9-10 cm. çapındaki 4 adet kaseyi yağlayın.
Kıyılmış bademleri fırında 2-3 dakika kadar kızartın. Toz şekeri bir kapta kavurun, sonra yağlı yüzeye koyun ve spatula yardımıyla yayın. Krokan henüz yumuşakken, yaklaşık 1o-12 cm. çapında düz çelik, paslanmaz kabın içine sığacak şekilde yuvarlaklar halinde kesin.
Krokanı, kapların içine, kenarlarından bastırarak yerleştirin. Soğuduğu zaman kabı ters yüz edip krokanları çıkarın. Kabın biçimini aldıklarını göreceksiniz.
Yıkayıp doğradığınız çilekleri limon suyu ve pudra şekeriyle yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Dondurmadan toplar hazırlayın ve her bir kaseye 3 adet top koyun.
Üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın.


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
13 Mayıs 2012 / Jumong Taslak Konular
20 Kasım 2012 / _AERYU_ Taslak Konular
22 Temmuz 2012 / GüNeSss Taslak Konular
25 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular