Arama

Kabak Tatlısı Tarifi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 25 Temmuz 2013 Gösterim: 2.776 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kabak Tatlısı Tarifi
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

MALZEMELER

  • 2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı
  • Yarım kilo toz şeker
  • 200 gram çekilmiş ceviz
HAZIRLANIŞI
Kabaklar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine şekerin tamamı ilave edilir, tencerenin kapağı kapanır. Yaklaşık 4-5 saat kadar bu şekilde bırakılır. Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır. Bu şekilde kısık ateşe konur. 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir.

Not: Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha lezzetli olur. Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur. Şekerin üzerine 3 bardak kadar su ilave edilip pişirilebilir.


Son düzenleyen _Yağmur_; 25 Temmuz 2013 13:21 Sebep: sayfa düzeni
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
25 Ağustos 2012       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Kabak Tatlısı
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Kabak tatlısı; balkabağı, helvacı kabağı ya da kestane kabağıyla yapılan bir tür tatlıdır.
kabakbymira
Hazırlanışı
ο Dış kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılan kabak doğranır.
ο Doğranan kabakların üzerlerine toz şeker dökülür ve şekeri emip sulanıncaya değin bekletilir.
ο Daha sonra biraz su eklenerek yumuşayıncaya değin pişirilir.
ο Üzerine dövülmüş ceviz içi, fındık, badem veya hindistancevizi rendesi serpilir.
ο Kabakları bir süre haşladıktan sonra, haşlama suyuyla şerbet yapıp üzerine dökülerek de hazırlanır.
Genellikle Türkiye'nin batısında, özellikle Aydın'da meşhurdur.

wolfmann - avatarı
wolfmann
VIP VIP Üye
6 Kasım 2012       Mesaj #3
wolfmann - avatarı
VIP VIP Üye
sweetpumpkin1
ฬ๏lŦ๓@ภภ ®

Benzer Konular

9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
11 Şubat 2009 / nünü Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
19 Kasım 2012 / _AERYU_ Taslak Konular
26 Eylül 2012 / _AERYU_ Taslak Konular