Ziyaretçi
Tulumba Tatlısı Tarifi
MsXLabs.org
Malzemeler
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 5 kahve fincanı su
- 5 kahve fincanı un
- 4 adet yumurta
- Bir tutam tuz
- Sıvıyağ
- 2 su bardağı su
- 500 gram tozşeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- Öncelikle şerbeti hazırlayın.
- Bunun için suyu tencereye alın.
- Tozşekeri ekleyin.
- Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Biriki taşım daha kaynatın.
- Ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
- Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
- Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın.
- Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.
Son düzenleyen Mira; 11 Haziran 2013 13:56
Sebep: Düzenlendi.