Arama

İncir Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 10 Haziran 2011 Gösterim: 2.177 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
500 gr kuru incir
Sponsorlu Bağlantılar
3 çorba kaşığı ceviz içi
3 çorba kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
İncirlerin saplarını koparıp, yıkayın daha sonra sap yerleriden kesip, içlerine dövülmüş ceviz içi ve şeker karışımından doldurun. Doldurduğunuz incırleri kapatıp, önceden yağladığınız bir tepsiye dizin. Üzerlerine bir bardak su veya süt dökün. Hafif ateşte ağzı kapalı olacak şekilde pişirin. İncirler yumuşayınca soğutup, servis yapın.

DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
10 Haziran 2011       Mesaj #2
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
İNCİR TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

incir tatlisi





Malzemeler
  • 500 gr. kuru incir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 kahve fincanı ceviz içi


Hazırlanışı:
  • İnciri yıkayıp saplarını kesin. Kesilen sap yerlerinden genişleterek içini cevizle doldurun ve bir tencereye yerleştiriniz.
  • Üzerine toz şeker ilave edip 1 bardak su koyup ağır ateşte şurubu koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
  • Ateşten indirip soğuduktan sonra servis yapınız.
Afiyet olsun

Benzer Konular

10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
29 Eylül 2010 / The Unique Taslak Konular
17 Mart 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
15 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular
23 Şubat 2013 / ROSE Taslak Konular