Arama

Antep Çorbası Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.629 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Antep çorbası

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
300 gr kemikli tavuk eti
100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
8 su bardağı su
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı mısır unu
1 tutam safran
Tuz
Süsleme için: 2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
Hazırlanışı:
Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir yere alın. Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın. Suyunu muhafaza edin.
Tereyağını bir tencerede eritin. Mısır ununu ilave edip pembeleştirin. Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın. Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.


Benzer Konular

24 Ocak 2014 / Bachata Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular
26 Ocak 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
6 Şubat 2009 / nünü Taslak Konular