Arama

Yüksük Çorbası Tarifi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.781 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Yüksük Çorbası(Malatya)

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler :
1/2 kg. parça et
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı nohut
1-1,5 su bardağı hazırlanmış mantı
Hazırlanışı :
Bir tencere de parça et yıkanarak ateşe koyulur. Kendi bıraktığı suyu çekince 1 kaşık salça ile karıştırılır. Üzerine bolca su konur, tuz atılır.Akşamdan ıslatılmış nohut ilâve edilerek pişirilir. Etli nohuda hazırlanmış mantılar konarak pişirilir. Ateşten alınır. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Mantı İçin:1 su bardağı un 1 yumurta 200 gr. kıyma 1 baş kuru soğan Tuz-KarabiberUn havuz gibi açılır, ortasına yumurta, kenarına tuz koyularak, ılık su ilâvesi ile yoğrulur. Diğer taraftan kıyılmış soğan, kıyma, tuz, karabiber koyulup yoğrulur. Hamur 3 mm. incelikte açılır. Küçük karelere kesilir. Ortasına kıymalı iç koyulup kapatılır. Unlanmış tepsiye koyulur. Fırınlandırılarak kurutur.


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
27 Mayıs 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular