Ziyaretçi
TATAR BÖREĞİ
Malzemeler
1-) Kıymayı tuz, karabiber ve maydanozla yoğurup bir kenara bırakın. Unu bir kaseye eleyin. Ortasını çukurlaştırıp içine tuz, yumurta ve suyu koyup yoğurun. 3 dakika yoğurduktan sonra nemli bir beze sarıp 20 dakika dinlendirin. Hamur tahtasının üzerine ¼ bardak unu serpin.
2-) Hamurun yarısını unlanmış hamur tahtasında oklava ile 30-35 cm çapında açın. Açarken her oklavaya sarışta hamuru hafifçe unlayın. Açmış olduğunuz hamuru önce boyuna 4 cm eninde çubuklar halinde, sonra da enine 4 cm'lik çubuklar halinde kesin. İkinci parça hamuru da ayını şekilde açın ve kesin.
3-) Fırın tepsisini 2 kaşık margarin ile yağlayın. Elde ettiğiniz 4x4 hamur karelerinin iki uçlarını birbirleriyle birleştirerek kayıklar meydana getirin. Bunların içlerini iç malzemesi ile doldurup fırın tepsisine dizin. Et suyunu ısıtıp, bir bardağını tepsideki doldurulmuş hamurların üzerine gezdirin ve tepsiyi fırına sürün.
4-) 10 dakika pişirdikten sonra üzerlerine tekrar bir bardak sıcak et suyu gezdirip 10 dakika daha fırınlayın. Sonra kalan 1 bardak et suyunu da yedirip 10 dakika daha fırınlayın. En son kalan 1 bardak et suyunu da yedirip 20 dakika pişirin.
5-) 2 kaşık margarini tavada eritip içine kırmızı biber katıp bekletin. Fırınlanmış börekleri servis tabağına alın ve üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızı biberli yağ ile süsleyip servis yapın.
Sponsorlu Bağlantılar
- 250 gr Kıyma,
- 1/4 Bardak Kıyılmış Maydanoz,
- Tuz, Karabiber,
- 1 ¼ Su Bardağı Un,
- 1 Yumurta,
- 1/4 Çay Kaşığı Tuz,
- 3 Çorba Kaşığı Su,
- 4 Çorba Kaşığı Margarin,
- 4 Su Bardağı Et Suyu,
- 1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber,
- 2 Su Bardağı Sarımsaklı Yoğurt.
1-) Kıymayı tuz, karabiber ve maydanozla yoğurup bir kenara bırakın. Unu bir kaseye eleyin. Ortasını çukurlaştırıp içine tuz, yumurta ve suyu koyup yoğurun. 3 dakika yoğurduktan sonra nemli bir beze sarıp 20 dakika dinlendirin. Hamur tahtasının üzerine ¼ bardak unu serpin.
2-) Hamurun yarısını unlanmış hamur tahtasında oklava ile 30-35 cm çapında açın. Açarken her oklavaya sarışta hamuru hafifçe unlayın. Açmış olduğunuz hamuru önce boyuna 4 cm eninde çubuklar halinde, sonra da enine 4 cm'lik çubuklar halinde kesin. İkinci parça hamuru da ayını şekilde açın ve kesin.
3-) Fırın tepsisini 2 kaşık margarin ile yağlayın. Elde ettiğiniz 4x4 hamur karelerinin iki uçlarını birbirleriyle birleştirerek kayıklar meydana getirin. Bunların içlerini iç malzemesi ile doldurup fırın tepsisine dizin. Et suyunu ısıtıp, bir bardağını tepsideki doldurulmuş hamurların üzerine gezdirin ve tepsiyi fırına sürün.
4-) 10 dakika pişirdikten sonra üzerlerine tekrar bir bardak sıcak et suyu gezdirip 10 dakika daha fırınlayın. Sonra kalan 1 bardak et suyunu da yedirip 10 dakika daha fırınlayın. En son kalan 1 bardak et suyunu da yedirip 20 dakika pişirin.
5-) 2 kaşık margarini tavada eritip içine kırmızı biber katıp bekletin. Fırınlanmış börekleri servis tabağına alın ve üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızı biberli yağ ile süsleyip servis yapın.