Arama

Terbiyeli Kış Türlüsü Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 3.560 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Terbiyeli Kış Türlüsü (4 Kişilik)
Malzemeler
Sponsorlu Bağlantılar
  • 2 Soğan
  • 6-7 Pırasa
  • 300 gr Kereviz
  • 2 Havuç
  • 150 gr Kuşbaşı Koyun Eti
  • 2 Çorba Kaşığı Margarin
  • 3 Su Bardağı Sıcak Su
  • 2 Yumurta Sarısı
  • 1/2 Limon Suyu
  • Tuz, Karabiber
b
Hazırlanışı
Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Margarini tencerede eritip soğan ve eti ilave edin. Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı olarak yarım saat kadar pişirin.
Pırasaları temizleyip yarım parmak kalınlığında doğrayın. Kerevizi yarım ay şeklinde dilimleyin. Havuçları verev olarak ince ince dilimleyin. Doğranmış pırasa, kereviz ve havucu ete ilave edip kısık ateşte yarım saat daha pişirin.
Geniş bir kasede yumurta sarıları ve limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını ekİeyip iyice karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi yemeğin üzerine gezdirerek döküp 5-6 dakika sonra ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

Öneri:
Terbiyeli kış türlüsünü et suyu ile hazırlarsanız çok daha lezzetli olacaktır.
b


Benzer Konular

3 Haziran 2016 / Misafir Spor
3 Kasım 2008 / Sedef 21 Taslak Konular
25 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular
8 Ağustos 2015 / Safi X-Sözlük