
Ziyaretçi
LİMON TURŞUSU
Malzemeler
20 Adet Limon
1 Su bardağı Limon suyu
1 Çorba kaşığı Çörek otu
1 Kahve kaşığı Zerdeçal
Yeteri kadar B tipi turşu salamurasi
Hazırlanışı:
Limonlar yıkanıp kurulandıktan sonra ortalarından birbirinden ayırmadan ortalarından kesilir. Çekirdeklerinden arındırıldıktan sonra ortalarına bir birine karıştırılmış çörekotu ve zerdeçaldan bir miktar serpilip kapatılır. Kavanoza dizilir üzerine kavanozun ağzından geçebilecek bir tahta yerleştirilip üzerine bir ağırlık konur. Bununda üzerine B tipi turşu salamurası eklenip kavanozun ağzı kapatılarak serin bir yerde saklanır. Bir ay sonra turşu hazır olur.
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
20 Adet Limon
1 Su bardağı Limon suyu
1 Çorba kaşığı Çörek otu
1 Kahve kaşığı Zerdeçal
Yeteri kadar B tipi turşu salamurasi
Hazırlanışı:
Limonlar yıkanıp kurulandıktan sonra ortalarından birbirinden ayırmadan ortalarından kesilir. Çekirdeklerinden arındırıldıktan sonra ortalarına bir birine karıştırılmış çörekotu ve zerdeçaldan bir miktar serpilip kapatılır. Kavanoza dizilir üzerine kavanozun ağzından geçebilecek bir tahta yerleştirilip üzerine bir ağırlık konur. Bununda üzerine B tipi turşu salamurası eklenip kavanozun ağzı kapatılarak serin bir yerde saklanır. Bir ay sonra turşu hazır olur.