Arama

Patlıcan Kayığında Makarna Tarifi

Güncelleme: 12 Ekim 2008 Gösterim: 1.415 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
12 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Patlıcan Kayığında Makarna
Malzemeler :
Sponsorlu Bağlantılar

Bir buçuk su bardağı küçük yüksük makarna,
yeteri kadar su,
3 adet orta boy bostan patlıcanı,
4 çorba kaşığı sıvı yağ,
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan,
205 gram kıyma,
3-4 adet ince kıyılmış sivri biber,
1 tatlı kaşığı salça,
1 adet küçük boy domates,
2 dal ince kıyılmış maydonoz,
2-3 dal fesleğen yaprağı
tuz,karabiber.

Yapılışı :

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın.Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.İçlerine sıvıyağ sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.Tereyağını eritipince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun.Üzerine kıymayı ekleyin.Bir kaç dakika sonra sivri biber ve salçayı ekleyin.Biber biraz kavrulunca ince kıyılmış domates,tuz ve karabiberi ilave edin.Bir kaç dakika sonra haşlanmış makarnayı ve maydonozu ekleyin. 2-3 dakika pişirip kenara alın.Fırında hafifçe pişirdiğiniz patlıcanların içine makarnalı harcı pay edin.Bir fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Domates,biber ve maydonoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Benzer Konular

4 Eylül 2012 / neofobic Sağlıklı Yaşam
24 Eylül 2011 / Misafir Taslak Konular
17 Ekim 2013 / Misafir Taslak Konular
26 Eylül 2010 / oyuncu_girl Taslak Konular
24 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular