Arama

Yufkalı Fırın Makarna Tarifi

Güncelleme: 12 Ekim 2008 Gösterim: 3.611 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
12 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Yufkalı Fırın Makarna
Malzeme:
Sponsorlu Bağlantılar
1 paket makarna
300 gr. kaşar rendesi
150 gr. tereyağı
4 yumurta
1,5 kg. süt
2 adet yufka
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
3 litre suyu içerisine yeterince tuz katarak kaynatın. Makarnaları kaynayan suya atıp 10-15 dakika kadar karıştırarak haşlayın. Makarnayı süzüp üzerinde 1,5 su bardağı soğuk su geçirin ve bir tarafta dinlenmeye bırakın. Bir tepsiyi yağlayın, 1 adet yufkayı tepsiye yayın. Bir kapta tereyağını eritip makarnaya dökün. Kaşar peyniri rendesini, 3 yumurtayı ve sütü de yeterince tuz, karabiber ilâvesiyle makarnalara katın. Güzelce karıştırıp yufkanın üzerine iyice yayın. Kalan yufkayı makarnaların üzerine kapatıp bir yumurtayı çırpın ve bunu yufkanın üzerine sürün. Orta derecede ısıtılmış fınna tepsiyi yerleştirin. Yarım saat kadar fınnda tutun, dilimleyerek servis yapın.
Not: Fırın makarna yufkasız olarak da aynı şekilde yapılır. Fırında biraz daha pişirmek gerekir.


Benzer Konular

12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Sağlıklı Yaşam
12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular