Ziyaretçi
Zeytinyağlı Bakla
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
1500 gr. taze bakla
1 bardak zeytinyag
3 demet taze sogan
1 demet dereotu
2 demet nane
1 çorba kasigi toz seker
2 adet limonun suyu
Tuz
1500 gr. taze bakla
1 bardak zeytinyag
3 demet taze sogan
1 demet dereotu
2 demet nane
1 çorba kasigi toz seker
2 adet limonun suyu
Tuz
Hazırlanışı: Baklanin uçlarini ve iki yandaki kilçiklarini siyirirarak ince kestikten sonra su dolu bir tepsi yada tencereye atarak yikayin ve süzün. Sonra tuz ile limon suyu katarak harmanlarcasina karistirin. Daha sonra baklalarin büyük ve ayni boyda olanlardan bir miktar seçerek, bunlari içinde pisirecek oldugumuz büyükçe tencerenin altina yanyana ve düzgün bir sekilde döseyin ve tam ortalarina da çok ince kiyilmis dereotu ile yarim demet nane yerlestirin, sonra üstlerini küçükçe parçalara kesilmis bir sira taze sogan koyun, onlarin üstlerine de gelisigüzel olmak üzere kalan bakla ve soganlari yerlestirdikten sonra zeytinyag, 2 bardak su ile toz seker koyun. Sonra üzerlerine, islatilmis bir yagli kagit örterek tencerenin kapagini sikica kapatmis olarak, baklalar suyunu çekipte yumusak bir hal alincaya kadar kuvvetli ateste yaklasik 1.5 saat pisirin ve tencereyi atesten alarak, baklalar iyice soguduktan sonra tencerenin üstüne bir tabak kapatip alt üst ederek baklalari tabaga alip servis yapin.