Arama

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Güncelleme: 18 Ekim 2008 Gösterim: 2.139 Cevap: 0
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Ekim 2008       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Zeytinyağlı Enginar

Sponsorlu Bağlantılar
zeytinyaglienginar

Malzemeler
bullet dortgen 6 büyük enginar
bullet dortgen 18 adet arpacik sogani
bullet dortgen 3 adet büyük patates
bullet dortgen 1 orta boy kereviz kökü
bullet dortgen 3 adet küçük havuç
bullet dortgen 1 1/4 bardak zeytinyagi
bullet dortgen 1/2 limon suyu
bullet dortgen 1/2 çorba kasigi toz seker
bullet dortgen Tuz

Enginarlarin Ayiklandigi Su :
bullet dortgen 2 çorba kasigi un
bullet dortgen 1 adet limonun suyu

Hazırlanışı: Bir büyükçe tencereye 10 bardak su, un ve limonun suyunu koyup iyice karistirin. Sonra bu unlu ve limonlu suya, soyulmus arpacik soganlarini, soyulmus ve dörde bölünmüs sari patatesleri, siyah kabugu derince kesilmis ve yine dörde bölünmüs kerevizi, kazinmis ve ikiye bölünmüs havuçlari koyun. Enginarlarin yapraklarini teker teker kopartip alt orta kismindan keserek içinin tüylü kismini alin ve enginarlar kart ise üst ve yanlarindan elma soyar gibi soyun ve hemen un ve limon karisimi bulunan suya atin. Enginarlari sudan çikararak, orta büyüklükte bir tencereye yan yana döseyip etraflarina da diger sebzeleri yerlestirin. Sonra bunlara, zeytinyagi, toz seker, 1/2 limonun suyu, tuz ile 5 bardak da enginarlarin içine atildigi un ve limonlu sudan koyup tencerenin kapagini sikica kapatin ve enginarlar suyunu çekip yumusak bir hal alincaya kadar önce kuvvetlice sonra da orta ateste olmak üzere yaklasik bir birbuçuk saat pisirin ve atesten alarak iyice soguduktan sonra tabaga alip servis yapin.


Benzer Konular

18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
6 Temmuz 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
23 Şubat 2013 / ROSE Taslak Konular