Arama

Zeytinyağlı Yaprak Dolma Tarifi

Güncelleme: 18 Ekim 2008 Gösterim: 1.570 Cevap: 0
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Ekim 2008       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Zeytinyağlı Yaprak Dolma

Sponsorlu Bağlantılar
yaprakdolma

Malzemeler
bullet dortgen 2 orta boy sogan
bullet dortgen 2 yemek kasigi çam fistigi
bullet dortgen 2 yemek kasigi kusüzümü
bullet dortgen 1 orta boy havuç
bullet dortgen 1/2 su bardagi pirinç
bullet dortgen 1 su bardagi zeytinyagi
bullet dortgen 2 su bardagi su
bullet dortgen 100 gr. yaprak
bullet dortgen 1 limon
bullet dortgen 4-5 dal maydanoz
bullet dortgen 4-5 dal dereotu
bullet dortgen 4-5 dal nane
bullet dortgen Yenibahar, Karabiber, Seker, Tuz

Hazırlanışı: Yapraklari sicak suda 5 dakika bekletin, avuç içiyle iyice sikip süzün, tek tek ayirip, saplarini koparin. Zeytinyaginin yarisini bir tencereye alip kizdirin, üzerine çam fistigini ekleyin, birkaç dakika kavurun. Soganlari ince kiyip, çam fistiklarinin üzerine ekleyin. Soganlar iyice pembelesinceye kadar kavurun, pirinci ekleyip birkaç kez çevirin, üzerine su ve kus üzümünü ilave edin. Karabiber, seker, tuz ve yenibahari ekledikten sonra iyice karistirin. 5 dakika kadar kaynatin. Tencerenin altini kapadiktan sonra ince kiyilmis maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyip, iyice karistirin. Iç alindiktan sonra, yapraklara sarin. Havucu ve limonu dilimleyin. Tencerenin dibine artan yapraklari yerlestirin, üzerine yagli kagit koyun ve havuçlari, üstüne dolmalari, üste limonlari dizin. En üste bir kapak kapatin, 1,5 su bardagi su ve kalan zeytinyagini üzerinde gezdirip 20 dakika pisirin. Soguduktan sonra servis yapin.


Benzer Konular

18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
2 Ağustos 2009 / nünü Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
28 Mayıs 2013 / AndThe_BlackSky Taslak Konular