
Ziyaretçi
Zeytinyağlı Havuç
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
2 orta boy Sogan
5 dis Sarmisak
9 orta boy 1 kg Havuç
3-4 dal Maydanoz
2 yemek kasigi 15 gram Pirinç
8 yemek kasigi 80 gram
Zeytinyagi
1 1/2 tatli kasigi Tuz
1 tatli kasigi Seker
1 su bardagi Su










Hazırlanışı: Sogani ve sarmisagi soyun, sogani yarim daire seklinde ince ince dograyin sarmisagi ise ince kiyin. Tencereye zeytin yagi ve ve dogranis sogani koyun. Kapagi kapatarak kisik ateste 4-5 dakika kavurun. Ince dogranmis sarmisak, tuz, seker ve suyu soganlara ekleyin ve kaynamaya birakin. Havucusoyun ve 1 santimetre kalinlikta daire seklinde dograyin. Tencerede pismekte olan karisima ekleyin. Üzerine pirinci serpip kaynayinca atesi kisin. Havuç yumusayincaya kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin. Servis tabagina aldiginizda sogutun ve üzerine maydanoz yapraklarini serpistirirerek servis yapin.