Ziyaretçi
Zeytinyağlı Kırmızıbiber Dolması
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
4 adet kirmizibiber
1/2 çay bardagi zeytinyagi
1 adet sogan
1 çorba kasigi dolmalik fistik
1 çorba kasigi pirinç
1 çorba kasigi kus üzümü
1/2 çay kasigi salça
1 çay kasigi nane
3 dal maydanoz
1 tatli kasigi toz seker
1 adet limon suyu, tuz
4 adet kirmizibiber
1/2 çay bardagi zeytinyagi
1 adet sogan
1 çorba kasigi dolmalik fistik
1 çorba kasigi pirinç
1 çorba kasigi kus üzümü
1/2 çay kasigi salça
1 çay kasigi nane
3 dal maydanoz
1 tatli kasigi toz seker
1 adet limon suyu, tuz
Hazırlanışı: Kirmizi biberi ayiklayip yikayin. Zeytinyagini tencereye alin. Yemeklik dogranmis sogani, dolmalik fistikla beraber yagda kavurun. Pirinç ve kus üzümünü de ekleyip kavurun. Çok az su ekleyin. Kisik ateste pirinçler suyunu çekene kadar pisirin. Tencereyi ocaktan alinca tuz, nane ve ince kiyilmis maydanozu ekleyin. Hazirladiginiz harci, biberlerin içine doldurun. Tepsiye dizin. Üzerine toz seker ve limon suyu gezdirin. Su da ekleyip yaklasik 35 dakika kadar ocakta pisirin.