Arama

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi

Güncelleme: 18 Ekim 2008 Gösterim: 1.723 Cevap: 0
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Ekim 2008       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Zeytinyağlı Lahana Dolması

Sponsorlu Bağlantılar
zeytinyaglilahanadolma

Malzemeler
bullet dortgen 1 orta boy gevsek yaprakli lahana
bullet dortgen 2 su bardagi pirinç
bullet dortgen 1 su bardagi zeytinyag
bullet dortgen 1 çorba kasigi çam fistigi
bullet dortgen 2 çorba kasigi kus üzümü
bullet dortgen 1 çorba kasigi kuru nane
bullet dortgen 8-10 sogan
bullet dortgen 8-10 dal maydanoz
bullet dortgen 1 çay kasigi toz seker
bullet dortgen 1 çay kasigi tarçin
bullet dortgen 1 çay kasigi yenibahar
bullet dortgen 8-10 dal dereotu
bullet dortgen 1 tatli kasigi tuz
bullet dortgen 1 limon

Hazırlanışı: Tencereye incecik kiyilmis sogan, fistik, tuz ve yagi koyunuz. Hafif hararetli isida agzi kapali olarak 10 dakika pisiriniz. 3 su bardagi kaynar su, seker, kus üzümü ilave edip bir tasim kaynayinca ayiklanmis ve yikanmis pirinci içine saliniz. Bes dakika orta hararetli isida kaynatip isisini azaltarak 20-25 dakika pisiriniz. Kiyilmis maydanoz, dereotu, nane, tarçin, yenibahar ilave edip karistiriniz. Yapraklari haslayip istenilen büyüklükte kesiniz. Masa üzerine yayarak üzerine yeteri kadar iç koyup muntazam sariniz. Tencereye maydanoz ve dereotu saplari yerlestirip dolmalari diziniz. Üzerine suyunu döküp yarim limon sikiniz. Hafif hararetli isida suyunu çekip yumusayincaya kadar pisiriniz. Kabinda sogutup servis tabagina muntazam dizerek sekillendirilmis limon dilimleri ve maydanoz dallari ile süsleyiniz.


Benzer Konular

18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Lavie Taslak Konular
22 Ocak 2012 / GüNeSss Taslak Konular