Ziyaretçi
Zeytinyağlı Sebzeli Biber
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
1 adet patlican
3-4 adet kabak
2 adet kirmizi biber
1/2 Su bardağı zeytin yağı
1 adet sari biber
1 adet yesil biber (dolmalik)
2 adet sogan
4 orta boy domates
3 dis sarmisak
1 çay bardagi zeytinyag
Tuz, karabiber
1 adet kesme seker
1/2 demet kiyilmis maydanoz
1/2 demet feslegen
1 adet patlican
3-4 adet kabak
2 adet kirmizi biber
1/2 Su bardağı zeytin yağı
1 adet sari biber
1 adet yesil biber (dolmalik)
2 adet sogan
4 orta boy domates
3 dis sarmisak
1 çay bardagi zeytinyag
Tuz, karabiber
1 adet kesme seker
1/2 demet kiyilmis maydanoz
1/2 demet feslegen
Hazırlanışı: Patlicanı alaca biciminde soyup 1 cm. kalinliginda halka seklinde dograyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Kabak ve biberleri halka seklinde dograyin. Soganlari kup seklinde kesin. Domateslerin kabuklarini soyup ufak ufak dograyin. Sarmisaklari da ayiklayip kucuk kucuk kesin. Bir tencerede zeytinyagini hafifce kizdirdiktan sonra suyunu iyice sikip kuruladiginiz patlican, kabak, biber, sogan ve sarmisagi ekleyip hafifce kavurun. Domates, tuz, karabiber ve sekeri ilave edip atesin altini hafifce kisarak sebzeler yumusayip yaginda kalana kadar pisirin. Eger suyu kalmamissa 1/2 cay bardagi ilik su ilave edebilirsiniz. Ocaktan indireceginize yakin maydanoz ve feslegeni de ilave edip 5 dakika daha pisirin. Zeytinyagli karisik sebzeli biber yemegini ilik veya soguk olarak servis yapabilirsiniz.