Arama

Magick

Güncelleme: 24 Ekim 2008 Gösterim: 1.808 Cevap: 0
SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
24 Ekim 2008       Mesaj #1
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
Elemanlar:

Sponsorlu Bağlantılar
Vokal: Mehmet Nalbantoğlu
Gitar: Levent Gaşgıl
Bass: Mustafa Kaya
Bateri: Muratcan Akçay

Albümler:

2003 - OF Deceit and Love(Demo)
2006 - Stained Glass

Grup Hakkında:

Magick, 1999 yılı başında, vokalde Mehmet Nalbantoglu, gitarlarda Çağlar Sönmez ve Eren Ayıntap, bas gitarda Ege Yıldızoğlu ve davulda Muratcan Akçay’dan oluşan kadrosuyla müzik kariyerine basladi ve 1999 ODTÜ Bahar Şenliğinde ilk konserini verdi. Baslangıçta Iron Maiden, Megadeth ve Metallica agırlıklı cover yapan Magick, kurulduğu zamandan beri çizgisini bozmadan klasik heavy metal ve thrash gruplarının parçalarını yorumladı.

1999 sonunda Ege'nin eğitim için Amerika'ya gitmesiyle yerini Ankaralı gruplar Tayga ve Crossfire'dan Bülent Aksoy aldı. Bülent'le beste yapmaya başlayan Magick, MBM’den Mustafa Kaya'nın Bülent'in yerine geçişiyle bir kadro değişikliği daha yaşadi. Bu kadrosu ile 1999-2001 yılları arasında başta ODTÜ etkinlikleri olmak üzere çeşitli yerlerde birçok başarılı konsere imza attı. 2001 yılının başında Eren’in İstanbul'a yerleşmesiyle yerini Levent Gasgil aldi. Bu son kadro ile grup beste çalışmalarına daha da önem vermeye basladı ve bu özgün çalışmalarda da klasik heavy metal soundunu korudu.

2003 yilinin başında Magick “Of Deceit and Love” adlı 5 parçalık bir EP yayınladı. EP Türkiye ve yurt dışında başta Rock Station, Rock Hard ve Metal Hammer olmak üzere, birçok dergi ve webzine’den olumlu kritikler aldi. 2003-2005 yilları arasında Rock Station Festivali, RockIstanbul ve ODTÜ Metal Günleri gibi birçok organizasyonda sahne aldı ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde dinleyiciyle buluşma fırsatını buldu.

Magick 2005 yılında ilk albümünün kayıtlarına başladı. Albüm kayıtları Ankara’da Stüdyo Raven’da yapılırken, prodüksiyonu Levent Gasgil ve Çaglar Sönmez üstlendi. Kayıt, mix ve mastering ise Crossfire’dan Kaya Sevinç tarafından yapıldı.

Albüm piyasaya sürülmeden önce Çaglar Sönmez kişisel nedenlerden dolayı gruptan ayrıldı. Bu ayrılığın ardından, Magick 4 kişi olarak yola devam etme kararı aldı ve session gitarist olarak gruba konserlerde, Sinif 64 ve Dementia’da gitar çalan Berkay Demirer eşlik etmeye basladı.

Magick’in “Stained Glass” adlı ilk albümü, 2006 sonbaharında Atlantis Müzik etiketiyle raflardaki yerini almıştır.